Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Naše babičky dělaly tradičně domácí nudle s mákem nebo tvarohem. Doporučujeme vám nasladko uvařit špagety, s jablky a s mascarpone. A ovoněné skořicí a hřebíčkem nemají chybu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 4 ks jablek
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 4 lžíce rumu
  • 4 ks hřebíčku
  • 1 kelímek mascarpone
    7
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce mandlí
    8
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst meduňky
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
8
Skořápkové plody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Špagety uvařte v neosolené vroucí vodě na skus. Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky. Umístěte je do hrnce a přidejte k nim skořicový cukr, rum a hřebíčky, podlijte trochou vody a uvařte je do poloměkka. Mascarpone promíchejte s medem.

02.

Mandle orestujte na troše olivového oleje. Scezené śpagety promíchejte s jablečnou směsí a servírujte je se lžící mascarpone, posypané restovanými mandlemi a lístky meduńky.

Načítám