Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Aktualizováno

Jedna z tradičních italských specialit jsou masové kuličky. Udělejte si je se špagetami a omáčkou. Nadchnou vás!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Masové kuličky
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 500 g hovězího masa
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 stroužky česneku
Omáčka
  • 1/2 plechovky krájených sterilovaných rajčat
  • 160 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička cukru
  • 1 list bobkového listu
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 1 balení špaget
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

V míse promíchejte mleté maso, strouhanku, rozšlehané vejce, petrželku, majoránku, parmezán, česnek a papriku, směs osolte, opepřete a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte asi 12 kuliček, které nechte odležet na chladném místě. 

02.

Nyní si připravte omáčku. Na troše rozehřátého olivového oleje nechte zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte sterilovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr a bobkový list, okořeňte bazalkou, osolte, opepřete a vše společně 10 minut povařte.

03.

Balíček špaget dejte vařit do osolené vroucí vody a mezitím na oleji osmahňete masové kuličky. Uvařené špagety dejte na talířky, poklaďte masovými kuličkami, zalijte rajčatovou omáčkou a můžete posypat parmezánem.

Reklama

Načítám