Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Fazolky, losos a paprika? Skvěle se doplňují v jemné úpravě pro špagety. Chcete znát recept? Tady je!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 160 g špaget
    1
    3
  • 100 g paprik
  • 100 g fazolových lusků
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 200 g lososa
    4
  • 1 kousek másla
    7
  • 1 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety dejte vařit do osolené vody, dle návodu na obalu.

02.

Mezitím si na proužky pokrájejte zeleninu, na kterou máte zrovna chuť. Papriky různých barev a fazolové lusky jsou základ. Přidat ale můžete i cuketu nebo zelený chřest. Množství zeleniny a špaget by mělo být po uvaření vyrovnané.

03.

Zeleninu krátce (stačí tři minuty, aby zůstala křupavá) orestujete na pánvi s trochou másla a olivového oleje. Nakonec ji posypte čerstvě mletým pepřem, hrubozrnnou solí a odstavte z plotny.

04.

Rozpalte grilovací pánev, na níž upečte osolený a opepřený filet z lososa – z každé strany cca čtyři minutky. Uvařené špagety slijte a promíchejte se zeleninou, podle chuti ještě opepřete a dosolte. Podáváme lososa umístěného na špagetách.

Lososem můžete zkusit naplnit přímo těstoviny.

Související témata:

Načítám