Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Pokud si myslíte, že se do taštiček balí celý steak, tak nejste zas tak vedle. Opečený filet lososa akorát předem natrhejte na kousky.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 250 g lososa
  • 1/2 ks citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 4 plátky másla
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1/2 ks citronu
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Filet z lososa (pokud možno i s kůží) potřete prolisovaným česnekem, pokapejte citronovou šťávou a posypte hrubou mořskou solí. Zprudka opékejte na oleji pět minut kůží dolů, poté otočte a další tři minuty dopékejte. Lososa nechte mírně vychladnout a rozdělte ho na kousky. 

03.

Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta klaťe hromádky masa z lososa, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku masa zmáčkněte a libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli. Nebo ze všech plátů vykrojte kolečka, naplňte je rybou, přehněte přes náplň a okraje spojte  a ozdobně zmáčkněte. 

04.

Ravioli dejte vařit do osolené  vroucí  vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s rozpuštěným máslem, nasekaným koprem a plátkem citronu. Chcete-li přidejte kysanou smetanu.

Reklama

Načítám