Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Uvařte si špagety s rybou na středomořský způsob. Je to jednoduché, dobré, rychlé a zdravé. S rajčaty můžete podusit jakoukoliv celou rybu i rybí filé.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g špaget
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks mořských ryb
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
  • 1 ks citronu
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a v hlubší pánvi na oleji ji nechte zesklovatět. Poté vmíchejte rajčata včetně nálevu, jemně nasekaný česnek a bílé víno, osolte, opepřete a nechte povařit. 

02.

Rybu (filety nebo celou očištěnou rybu, např.pražmu apod.) nasolte, pokapejte citronovou šťávou a přidejte k rajčatové směsi. Vše zakryjte pokličkou a minimálně deset minut duste. 

03.

Potom rybu z pánve vyjměte a rozdělte na porce. Špagety promíchejte s rajčatovou směsí a podávejte s porcí ryby a čerstvou petrželkou a plátky citronu.

Reklama

Načítám