Článek
Postup
01.
Hovězí maso vyndejte z chladničky a nechte je minimálně dvě hodiny odležet v pokojové teplotě. Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Obě strany steaku potřete olejem a maso poté z každé strany 2 minuty restujte na rozehřáté pánvi. Troubu rozehřejte na 180 °C a steaky do ní na 5–8 minut umístěte. Poté je osolte hrubě mletou solí a nechte asi 5 minut odpočinout na teplém místě (např. vedle plotny).
02.
Nyní si připravte omáčku. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, pepř rozdrťte v moždíři. V pánvi nechte rozpustit máslo, na kterém krátce zprudka cibulku a pepř orestujte. Podlijte vývarem a nechte dvě minuty povařit. Poté stáhněte oheň na minimum, omáčku zalijte smetanou a nechte tři minuty prohřát. Podle chuti osolte. Do hotové omáčky vmíchejte špagety, které následně podávejte s plátky steaku.