Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Aktualizováno

Milujete šťavnaté steaky s pepřovou omáčkou? Možná vás překvapí náš recept. Steak jsme doplnili o špagety. Myslíte si, že je to zvláštní kombinace? Vyzkoušejte. Je to dobrota!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • 250 ml smetany
  • 2 ks hovězího steaku
  • 2 lžičky pepře zeleného
  • 1,5 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Hovězí maso vyndejte z chladničky a nechte je minimálně dvě hodiny odležet v pokojové teplotě. Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Obě strany steaku potřete olejem a maso poté z každé strany 2 minuty restujte na rozehřáté pánvi. Troubu rozehřejte na 180 °C a steaky do ní na 5–8 minut umístěte. Poté je osolte hrubě mletou solí a nechte asi 5 minut odpočinout na teplém místě (např. vedle plotny).

02.

Nyní si připravte omáčku. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, pepř rozdrťte v moždíři. V pánvi nechte rozpustit máslo, na kterém krátce zprudka cibulku a pepř orestujte. Podlijte vývarem a nechte dvě minuty povařit. Poté stáhněte oheň na minimum, omáčku zalijte smetanou a nechte tři minuty prohřát. Podle chuti osolte. Do hotové omáčky vmíchejte špagety, které následně podávejte s plátky steaku.

Reklama

Načítám