Hlavní obsah
3,1
(139)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Znáte dokonalejší moučník na neděli, než je bábovka? Vyzkoušejte její zdravější variantu a přidejte špaldovou mouku, která jí dodá jemnou oříškovou chuť. Tak už přemýšlejte, koho pozvete na návštěvu.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g bílé čokolády
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků. V míse žloutky utřete s cukrem do husté a nadýchané pěny. V jiné míse smíchejte hladkou a špaldovou mouku s práškem do pečiva. 

02.

Ke žloutkové směsi postupně přidávejte smetanu a sypkou směs. Vmíchejte citronovou kůru a ušlehejte těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

03.

Opatrně ho zapracujte do těsta. Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Vmíchejte ji a těsto už nešlehejte. 

04.

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Na vysypání můžete použít i mleté oříšky. 

05.

Bábovku pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Horkou formu pak zabalte do utěrky, kterou předtím namočte do studené vody, a bábovku vyklopte. 

Reklama

Související témata:

Načítám