Hlavní obsah

Speciál o pleťových maskách: Víme, která se hodí pro vás!

Foto: Oriflame

Abyste měly krásnou pleť, musíte o ni dobře pečovatFoto: Oriflame

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete mít krásnou pleť? Hladkou vyživenou a zdravím zářící pokožku? K tomu všemu vám pomohou pleťové masky! Je jich spousta, ale jaká se hodí právě pro vás – hydratační, regenerační, nebo snad rozjasňující? Na to, jaké masky vylepší tu vaši pleť, jsme se zaměřilli v tomto článku!

Článek

Stalo se důkladné odlíčení a používání správného denního i nočního krému i pravidelný peeling (více o peelingu se dozvíte zde: Krásná pleť během chvilky? Dopřejte jí peeling!) vaším rituálem? To je moc dobře! Co byste ale rozhodně ještě měly přidat do svého koupelnového itineráře, je pleťová maska.

Stejně jako u jakékoli jiné kosmetiky je však důležité vybrat si tu správnou. Její druh by měl odpovídat tomu, co vaše pokožka potřebuje: osvěžení, vyčištění, zklidnění, nebo omlazení. Existuje celá plejáda masek od nejrůznějších značek, takže výběr je velice široký. A proto vám poradíme, která je ta pravá pro vás.

Tip redakce:Pokud si nejste jisté, některé firmy vyrábí i jednorázová balení za pár korun – můžete je vyzkoušet a uvidíte, jak vám bude sedět a jak na ni vaše pleť zareaguje. Buď si pak koupíte větší balení, anebo ne – nemusíte se ale bát, že se vám její téměř plná tuba zkazí někde v šuplíku.

Hydratace: základ úspěchu

Stres v práci, nevlídné počasí, klimatizace – to všechno může na vaši pleť negativně působit: je podrážděná, se suchými nebo červenými místy a připadá vám, jako by vám byla o číslo menší. V tu chvíli volá po důkladné hydrataci! Dopřejte své pleti vše, co potřebuje, a nadopujte ji vitaminy – prostřednictvím hydratačních masek!

Neváhejte investovat do své pleti, a kupte si mimořádně hydratační masku Aquasource Non-Stop značky Biotherm – tento přípravek slibuje péči srovnatelnou s oblažujícími účinky lázní, obsahuje minerální vodu, čistý výtažek z termálního planktonu a stopové prvky i palmový olej. Vaše pleť bude zářit zdravím!

Velice oblíbená je maska od Garnier s výtažky z hroznového vína, která okamžitě dodá vaší pleti notnou dávku vláhy a její hydratační účinky fungují ještě dlouho po jejím smytí. Z našedlé a unavené pleti bude hebká, pružná a šťavnatá! Milujete javorový sirup nebo bílý čaj? Pak vyzkoušejte, jaké blahodárné účinky mají na vaši pleť – masky Yves Rocher nebo Oriflame!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Biotherm Aquasource Non-Stop 999 Kč, Oriflame Pure Nature Hydratační pleťová maska s bio výtažkem z bílého čaje 149 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): GARNIER Total Fresh Hydratační maska s výtažky hroznového vína 41 Kč, Yves Rocher Rostlinná hydratační maska s javorovým sirupem 340 KčFoto: archiv firem

Čisticí pro pleť bez nečistot

Jste přesvědčené, že čisticí pleťové masky jsou určeny jenom a pouze pro mastnou pleť a tu se sklonem k akné? Máte dojem, že nutnost je používat končí vyjitím z puberty? Kdepak! Každá z vás má přece někdy pocit, že je její pleť tak nějak špinavá, zanesená městským vzduchem plným smogu, potem a prachem.

Nejlepším řešením je důkladně svou pleť vyčistit, a to do hloubky. Právě o to se postarají hlubokočisticí pleťové masky – například Mask of Magnaminty od Lush k tomu používá čínský jíl a bentonitový gel společně s mletými fazolkami aduki a pupalkovými semeny, které zastávají funkci peelingu, a díky mátě peprné bude vaše pleť neuvěřitelně svěží.

Osvědčeným výrobkem je i maska ARTISTRY Essentials od firmy Amway, která otevírá a čistí póry a redukuje maz, díky čemuž je pokožka čistá a hladká. Za zmínku stojí mimo jiné i avokádová maska Freeman, která obsahuje avokádový olej, ovesnou mouku, kaolin a vitamin E – tyto složky hloubkově čistí a stahují póry a odstraňují nečistoty. Trápí vás ucpané póry a černé tečky? Pořiďte si Hluboce čisticí masku od Avonu. Dopřejte své pleti jednou za čas důkladnou očistu, vždyť přece čistota je půl zdraví!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Amway ARTISTRY Essentials Pore Cleansing Masque 399 Kč, Lush Mask of Magnaminty 175 Kč za 85 gFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Freeman Facial Clay Mask Avocado & Oatmetal 169 Kč, Avon Clearskin Blackhead Clearing 59 KčFoto: archiv firem

Regenerační a omlazující závoj

S přibývajícím věkem se na vaší tváři začínají objevovat vrásky – některé jsou drobné, jiné jsou hlubší a výraznější. Dopřejte jí proto pleťovou masku s regeneračním účinkem.

Zkuste Kolagenovou masku s koenzymem Q10 s výtažkem ze zeleného čaje Purederm, vyhlazuje vrásky, omlazuje pokožku a zlepšuje její pružnost. Zajímavostí je, že ji netvoří krém ani gel, ale buničina – přiložte ji na obličej a relaxujte – po jejím sundání bude vaše pleť výrazně zpevněná a mladistvá!

Omlazení pleti slibuje i Pleťová maska proti vráskám Ecollagen [3D+] obsahující kyselinu salicylovou, glykolické a mléčné kyseliny, Tri-Peptide Complex a kyselinu hyaluronovou. Tento působivý mix pleť vyhladí a vyplní vrásky. Vyzkoušet musíte i omlazující masku s výtažkem z kaviáru od Dermacolu nebo výživnou od Clarins.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Purederm Kolagenová pleťová maska s koenzymem Q10. Oriflame Pleťová maska proti vráskám Ecollagen [3D+] 279 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Dermacol Gold Elixir Mask 49 Kč, Clarins Super Restorative Replenishing Comfort Mask 799 KčFoto: archiv firem

Vypadá vaše pleť unaveně, je šedá a bez jiskry? Probuďte ji k životu! Do zbraně povolejte rozjasňující pleťové masky, které jí dodají šťávu a zdravou barvu. Na podrážděnou a namáhanou pleť zase použijte masku zklidňující, která jí vrátí znovu do rovnováhy. Možností, jak se postarat o svou pleť, je skutečně spousta! Nepřehlédněte náš článek Super novinka v kosmetice: BB krémy!.

Máte osobní zkušenost s některou z uvedených masek? Nebo máte nějakou svou oblíbenou, které hodláte zůstat věrné? Těšíme se na vaše tipy!

Reklama

Načítám