Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Pestrá krémová pomazánka s kousky opečené cibule, slaniny a s čerstvým baby špenátem je vydatná a  svěží zároveň.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžíce zakysané smetany
    7
  • 1 lžíce parmazánu
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g baby špenátu
  • 1 ks červené cibule
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g smetanového sýra
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu pokrájejte na kostičky. Na rozehřáté pánvi nejprve krátce nasucho orestujte slaninu, jakmile pustí tuk, přidejte cibulku a obojí opečte dozlatova. Mezitím si omyjte a nasekejte špenátové listy. 

02.

Promíchejte je s utřeným česnekem, smetanovým sýrem, majonézou, smetanou a parmazánem a nakonec vmíchejte vychladlou slaninu s cibulkou. Vše osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 300,02 kJ
Bílkoviny11,16 g
Tuky26,48 g
Sacharidy7,8 g
Sůl1,98 g
SAFA10,48 g
Vláknina1,64 g
Cukry3,39 g

Načítám