Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Pestrá krémová pomazánka s kousky opečené cibule, slaniny a s čerstvým baby špenátem je vydatná a  svěží zároveň.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g baby špenátu
  • 1 ks červené cibule
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g smetanového sýra
Článek

Postup

01.

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu pokrájejte na kostičky. Na rozehřáté pánvi nejprve krátce nasucho orestujte slaninu, jakmile pustí tuk, přidejte cibulku a obojí opečte dozlatova. Mezitím si omyjte a nasekejte špenátové listy. 

02.

Promíchejte je s utřeným česnekem, smetanovým sýrem, majonézou, smetanou a parmazánem a nakonec vmíchejte vychladlou slaninu s cibulkou. Vše osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 300,02 kJ
Bílkoviny11,16 g
Tuky26,48 g
Sacharidy7,8 g
Sůl1,98 g
SAFA10,48 g
Vláknina1,64 g
Cukry3,39 g

Načítám