Hlavní obsah

Dietářky, pozor! Kolik jídla je 200 kcal? Ukážeme vám to na masu, bagetě i brokolici!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověk by měl z jídla a pití přijmout každý den stejně kalorií, kolik dokáže vydat. U dospělých to nejčastěji bývá něco mezi 1800 až 2600 kcal. Pokud chcete hubnout, měl by být příjem o něco nižší. Máte však představu na kolik jídla to vydá? Podívejte se, jak různě může vypadat 200 kcal na talíři!

Článek

Zdá se vám, že nejíte zas tak moc, ale stejně každou chvilku přibýváte? Princip hubnutí, ale i udržování zdravé váhy, je ve své podstatě vlastně velmi jednoduchý.

Z jídla a pití přijímáte energii. Tu tělo spotřebovává na běžný chod (dýchání, fungování orgánů apod.), stejně tak i na vaše denní aktivity. Pokud je vašim cílem váhu si udržet, musíte přijímat stejně energie, kolik tělo dohromady vydá. Když chcete zhubnout, musíte vydat o něco víc než přijmout.

Muž i žena to mají jinak

Ideální kalorický příjem je velmi individuální. Stokilový muž, který má fyzicky náročnou práci, musí přijmout samozřejmě mnohem více kalorií než šedesátikilová žena se sedavým zaměstnáním. Navíc vliv mají i další faktory jako věk, denní stres, stejně tak frekvence sportovních aktivit.

Jaké množství kalorií byste denně měli přijmout vy, si buď spočítáte na internetových kalorických kalkulačkách, nebo si necháte příslušné hodnoty stanovit odborníkem. Každý dobrý výživový poradce nebo fitness trenér by to měl bez problému zvládnout.

Tím to ale zdaleka nekončí. Možná jste se právě dozvěděli, že váš doporučený denní příjem pro udržení váhy je 2000 kcal. A pokud chcete zhubnout, měli byste ho snížit na 1600 kcal. Co to však znamená? Kolik jídla si můžete dát?

V našem videu vám ukážeme několik běžných jídel a nápojů. Všechny z nich mají přibližně 200 kcal. Jejich množství se samozřejmě výrazně různí! Čeho si budete dopřávat nejvíce?

Umíte si spočítat, kolik kalorií denně sníte a spálíte?

Reklama

Načítám