Hlavní obsah

Štítná žláza: Víme, co pomáhá při její snížené funkci!

 

Reklama

Trápí vás ospalost, zimomřivost, svalová slabost nebo padání vlasů? Máte suchou kůži, otoky nebo vás sužuje zácpa? To vše můžou být následky snížené funkce štítné žlázy. V druhém dílu našeho seriálu s fyzioterapeutkou Mgr. Terezou Novotnou se dozvíte, jak se proti tomuto problému dá bojovat za pomoci cvičení.

Článek

Štítná žláza je velmi důležitý orgán. Hormony, které vylučuje, totiž ovlivňují metabolismus živin. A právě jejich přiměřené množství v těle je nezbytné pro správné fungování všech orgánů po celý život. Snížená funkce této žlázy znamená, že produkuje málo hormonů a organismus pracuje pomalu. To se pak projeví jak fyzicky, tak psychicky.

Nejčastějšími příčinami dysfunkce štítné žlázy jsou hormonální poruchy, zánět, různé chirurgické zákroky nebo třeba užívání některých léků. Onemocnění se projevuje nebolestivým zvětšením této žlázy, které léčbou většinou zmizí.

Lektorka jógy a fyzioterapeutka Tereza vám v dnešním díle ukáže, jak ji lze procvičit a nabudit k lepší funkci. A protože se štítná žláza nachází vepředu na krku, zaměříme se v dnešním cvičení na něj. Jaké cviky fungují?

Máte problémy se štítnou žlázou?

Děkujeme Domu jógy Anděl za poskytnutí prostoru k natáčení. Ostrovského 11/16, 155 00, Praha; dum-jogy.cz/andel

Reklama

Související témata:

Načítám