Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Mramorovaná buchta s tvarohem vypadá velmi efektně a přitom je velmi jednoduchá a díky tvarohu vláčná.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Těsto
  • 1 hrnek hladké mouky
    1
  • 1 hrnek hrubé mouky
    1
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 5 lžic oleje
Tvarohová náplň
  • 500 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 kelímek zakysané smetany
    7
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 ks vejce
    3
  • 3 lžíce cukru krupice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oba druhy mouky promíchejte s práškem do pečiva, přidejte všechny zbývající suroviny na těsto a umíchejte těsto, ze kterého si asi 5 lžic odeberte stranou a zbytek nalijte na plech vyložený pečicím papírem.

02.

Smíchejte a prošlehejte všechny suroviny na tvarohou náplň. Přelijte tvarohovou náplní  těsto  na plechu a pocákejte jej odloženým tmavým těstem. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 45 minut, nebo dokud se buchta neupeče.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech 20 × 30 cm
Energie16 411,46 kJ
Bílkoviny138,75 g
Tuky134,24 g
Sacharidy530,52 g
Sůl1,12 g
SAFA41,1 g
Vláknina17,28 g
Cukry298,72 g

Načítám