Hlavní obsah

Strašák dietářek: Tuk! Jaký nutně potřebujete a kterému se obloukem vyhnout?

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhnete-li se tučným jídlům, budete zdravější a štíhlejší! Tato rada může být pro neznalého člověka cestou do dietního pekla. Tuků je totiž třeba. Věděli jste, že lidské tělo bez nich nedokáže správně fungovat, a dokonce ani zhubnout?

Článek

Mnoho lidí si myslí, že když z jídelníčku vyřadí tuky, budou zdravější a zhubnou. Opak je pravdou. Zdaleka neplatí, že jsou všechny tuky nezdravé, a pokud se stravujete nízkotučně, podaří se vám shodit přebytečná kila.

Ve skutečnosti jsou to sacharidy, které stojí za nadváhou u většiny lidí. Právě nadbytek cukrů v jídelníčku je největším problémem způsobujícím obezitu. Výživová koučka Monika Bartolomějová v pořadu Skvěle v těle na Stream.cz vysvětluje, jak je to s tuky doopravdy a na které si dát skutečně pozor.

Dozvíte se, v čem najdete zdraví prospěšné tuky, na jakém oleji je nejlepší smažit i co to znamená, když jsou tlustí lidé podvyživení. Odbornice také prozradí, proč je mnohem účinnější držet se nízkosacharidového stravování a k čemu všemu tuky tělo vlastně potřebuje.

Jaké tuky konzumujete nejčastěji vy?

Načítám