Hlavní obsah

Studie odhalila: Sex v práci má prý každý sedmý!

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Do práce se nemusí chodit jen vydělávat. Mnozí lidé si pobyt v zaměstnání zpestřují flirtováním či rovnou milostnou aférou. Dá se něco takového utajit? A jak takové hrátky dopadají?

Článek

Práce. Pro někoho nezbytně nutná činnost, která se stará o pokrytí účtů. Někteří v ní tráví osm hodin, jiní i více. Jak se během této doby trochu pobavit? Stačí vtipný e-mail s kolegou, který může přerůst v něco víc. Jeden flirt střídá druhý, následují významné pohledy nebo tajné schůzky mezi regály. Výsledek? To si takhle ráno odejdete do zaměstnání a večer se vrátíte domů obohaceni o sexuální dobrodružství. Že máte partnera? Nevadí. Čísla hovoří jasně.

Zaměstnaní nevěrníci

Z ankety dvou tisíc lidí, kterou provedla internetová prodejna hraček pro dospělé Eden Fantasys, vyplynulo, že jeden člověk ze sedmi se intenzivně zabývá sexem s některým ze svých spolupracovníků. Jeden z pěti lidí (20 %), kteří mají sex v práci, jsou přistiženi.

Sedm z deseti osob (70 %) svoji kancelářskou romantiku tají do posledního dechu a 10 % lidí, kteří spí se svým šéfem, tak činí proto, že chtějí zlepšit svoji pracovní pozici. (Mimochodem, sex s nadřízeným si užívá jeden člověk z deseti. Více v článku Románek se šéfem? Na tenhle černý scénář se připravte!) A teď přichází to hlavní. 34 % takto sexuálně aktivních zaměstnanců přiznává, že na ně doma čeká partner! To se nikdo nebojí, že aférka praskne? Možná ano, ale pokušení je tak silné, že se mu člověk jen těžko ubrání. Když trávíte s někým, do koho jste se zakoukali, víc času než s vlastním manželem, není divu, že vznikne nejen erotická, ale postupně možná i citová vazba.

Jak se dá odhalit románek

Respondenti (volní i zadaní) potvrzují, že si počínají velmi obezřetně, nicméně vědí, že kdyby někdo měl podezření, během pár dní by je odhalil. 38 % hříšníků se totiž velmi často směje vtipům svého kolegiálního milence a snaží se být mu (pochopitelně nenápadně) nablízku, to znamená, že si třeba sedá ke stejnému stolu v době oběda.

Pro 17 % oslovených milovníků není výjimečné, že „kolegovi“ pravidelně nosí kávu, což zvyšuje možnost odhalení. 14 % lidí však nechce nic riskovat, proto doma i všude okolo preventivně hlásí, že prostě musí pracovat do pozdního včera. V případě zadaných bývají po čase kamenem úrazu odhalené SMS.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

„Budu teď chodit nějakou dobu pozdě, zlato, máme hodně práce. S večeří na mě nečekej.“ Nejčastější lež těch, kdo mají poměr v práciFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Sex po úředních hodinách

Australská studie z roku 2017, které se zúčastnilo 1000 osob, odhalila, že se sexem na pracovišti má zkušenost celých 42 % lidí. 30 % mužů i žen si vyzkoušelo minimálně masturbaci za pracovním stolem, například v prázdné konferenční místnosti nebo ve výtahu. Napadá vás, jak je něco takového možné, respektive o jakou denní dobu se v souvislosti s intimními hrátkami jedná?

72 % respondentů uvádí, že tak činí po „po úředních hodinách“. Zbytek se ukájí během pracovní doby, nebo chodí do práce o trochu dřív, tedy když jsou prostory firmy prázdné. Že je to riziko, hazard s osobní pověstí nebo snad pomyslný hřebíček do rakve, který se musí projevit na výplatě? Rizika si leckdo neuvědomuje.

92 % respondentů, kteří se účastnili zmíněné ankety, se nechává slyšet, že když je v kanceláři někdo, s kým se dá flirtovat nebo souložit, je svět o dost veselejší. Prý se pak do práce chodí s větším nadšením. Když jste svobodní, nic proti tomu, jenže i tohle je jedna z věcí, která může za vysokou rozvodovost v západním světě. Nejeden románek totiž přeroste ve vztah, a pak jde stranou manželka i děti a přichází rozvod. Pak se ovšem historie často opakuje.

A co vy? Už jste někdy měli sex na pracovišti?

Reklama

Související témata:
Zaměstnanci

Načítám