Hlavní obsah

Styl Moniky Babišové: Jak se (ne)umí oblékat?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě toho, že má Česká republika novou vládu v čele s Andrejem Babišem, má i novou „paní premiérovou“ – Moniku Babišovou. A podobně jako vláda i ona budí rozporuplné reakce.

Článek

Často je nazývána zlatokopkou. Ona se přitom brání, že se se svým mužem seznámila ještě v době, kdy takto zámožný zdaleka nebyl. Své nálepky se pak snaží zbavit tím, že se prezentuje jako milující žena, pro kterou je rodina na prvním místě bez ohledu na to, jakým jměním disponuje. Spravuje nadační fond, který má pomáhat matkám samoživitelkám, nemocným a starým lidem. Věnuje se charitě, kam i posílá peníze.

Dvojí obraz na sociálních sítích

Na sociální sítě přidává fotografie z kategorie „normální rodinný život“: raduje se na nich z úspěchů svých dětí či občasných kytic, které jí manžel přinese, anebo i ze zamilovaných polibků s mužem – premiérem České republiky Andrejem Babišem (63). Její mediální obraz je vlastně téměř dokonalý, Monika Babišová (44) je filantropka, podnikatelka, interiérová designérka a na plný úvazek se stará o rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Monika Babišová se umí oblékat velice hezky – jako třeba v případě těchto košilových šatů, ačkoliv kabelku mohla mít menší. Jenže premiérova manželka má často tendenci ozvláštňovat svůj outfit doplňkem, který zbytečně přitahuje pozornostFoto: Profimedia.cz

Na druhé straně jsou tu fotky, na kterých je zachycen „život ve zlaté kleci“. Tady se ráda pochlubí zážitky z luxusních dovolených, večírků a vůbec životem s miliardářem. A to vyjadřuje také drahým oblečením a doplňky. Ku příležitosti novoročního oběda s prezidentem Milošem Zemanem (73) a jeho chotí Ivanou (53) si vzala kabelku, která stojí zhruba dvě stě tisíc. S tím vším by teď Monika Babišová měla být asi obezřetnější.

Foto: Profimedia.cz

Při novoročním obědě s prezidentským párem si lidé všimli její drahé kabelky, která navíc vypadá, že je pořádně naditá. Někteří vizážisté také upozorňovali na výrazné hodinky, které se k takové společenské události příliš nehodíFoto: Profimedia.cz

Zkouška nové role 

Život jí momentálně přihrál novou roli – reprezentativní. Jako žena premiéra bude Monika Babišová na očích více, než byla jako manželka ministra financí. Svého muže bude doprovázet při zahraničních cestách, na oficiálních akcích i každoročních obědech s prezidentským párem. Ačkoliv ten už absolvovala letos. Také má za sebou i první oficiální cestu do zahraničí – vládní speciál s Andrejem Babišem zamířil na konci května do Finska.

Foto: Profimedia.cz

Monika Babišová si potrpí na výrazné doplňky, které ale bohužel často celkový dojem totálně pohřbí. Například kožešina kolem krku a kabelka s ornamenty – obojí je zbytečně výrazné k už tak extravagantnímu outfituFoto: Profimedia.cz

A jakožto „druhá dáma“ by se teď měla snažit přiblížit se většímu procentu lidí než jen horním deseti tisícům. Lidé mají rádi, když se mohou s někým ztotožnit, a v případě takových lídrů, jako je Andrej Babiš a jeho žena, to platí dvojnásob. Jinak totiž heslo o tom, že bude líp, sedí pouze na vyvolené. Přitom to není tak těžké.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhé černé šaty s průstřihy jí velice slušely. Zvolila i decentní psaníčko a celkově působila žensky Foto: Profimedia.cz

Veřejnost by premiérovu manželku možná vnímala lépe, kdyby i při obyčejné vycházce ze psem na sobě neměla značkovou teplákovou soupravu v hodnotě desetitisíců korun. Neznamená to však, že by se snad musela oblékat ošuntěle, naopak! Jen stačí naučit se pracovat s pojmy „vkusné“ a „drahé“. Ne vždycky to totiž jde ruku v ruce. Ba dokonce to je často v opozici. Stejně tak si každá akce zaslouží trochu jiný outfit a podle toho je k oblékání třeba přistupovat.

Foto: Profimedia.cz

Občas je Monika Babišová schopna vyrazit v takovém modelu, že člověku zůstává rozum stát. Kožené návleky a černé minišaty, které by byly lepší v pase projmuté, nezachránil ani účes, ba spíše naopakFoto: Profimedia.cz

Jak se vám líbí styl Moniky Babišové?

Reklama

Načítám