Hlavní obsah

Dámské byznys kalhoty: Co k nim nosit, kromě saka?

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Dámský kostýmek hraje v byznys módě důležitou roli. Kdo ale říká, že musíte obě jeho části nosit vždy pospolu? Ukážeme vám, jak zařadit formální kalhoty do běžného života i benevolentnější kanceláře. Sako nechte protentokrát viset na ramínku a omrkněte stylové komplety se svetrem, křivákem i mikinou.

Článek

Pokud máte v práci předepsaný dresscode, zřejmě máte doma slušnou sbírku elegantních nohavic s nažehlenými puky. Není to váš případ? Pak popřemýšlejte o tom, zdali není vhodná chvíle si je pořídit. Využijete je totiž i ve volném čase. Koneckonců džíny jsou občas nuda. Ozvláštněte tedy šatník netradičními kombinacemi a užijte si nový vzhled cestou do kina či na rande.

S obyčejnou mikinou

Chybí vám vůně oceánu a stýská se vám po prázdninových dnech? Připomeňte si je prostřednictvím drobných módních detailů. Mikinu s obrázkem mořských vln slaďte s kalhotami v petrolejovém tónu a nebojte se do outfitu zakomponovat i slaměnou kabelku. Na začátku podzimu ji ještě můžete směle využít.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. mikina Shein, 267 Kč; 2. tenisky Bershka, 549 Kč; 3. kalhoty Zara, 799 Kč; 4. kabelka Desigual (prodává Answear), 899 Kč; 5. náramek Claire's, 215 KčFoto: Archiv firem

S křivákem

Černé kalhoty jsou nepostradatelným prvkem v byznysovém šatníku a díky jejich barvě jsou variabilní i v tom volnočasovém. Oblékněte k nim nesmrtelný křivák a originální top s květinovou výšivkou. Pastelově růžová kabelka a perka vám nesmějí chybět.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Dorothy Perkins (prodává Zoot), 1399 Kč; 2. boty Baťa, 1999 Kč; 3. kalhoty H&M, 499 Kč; 4. kabelka Bonprix, 479 Kč; 5. tričko Gate, 168 Kč Foto: Archiv firem

S manšestrovou bundou 

Že se manšestr letos opět vrací na výsluní scénu už určitě víte a béžová bunda je skvělým představitelem tohoto trendu. Spolu s oblekovými kalhotami budou tvořit dokonalou dvojku, s kterou zazáříte na procházce městem i na rande s mužem snů.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Levi's, 3299 Kč; 2. boty Ann Mex (prodává Eobuv), 2806 Kč; 3. kalhoty Mango, 899 Kč; 4. kabelka Kate Gray (prodává Humanic), 1299 Kč; 5. tričko GAP (prodává About You), 649 KčFoto: Archiv firem

S pleteným svetrem

Vzor kohoutí stopy nikdy nezradí. Je vděčným motivem nadcházející sezony a nepřehlédnutelným prvkem současných kolekcí. Huňatý svetr v odstínu bordó skvěle ladí k černobílým nohavicím, a pokud chcete celému looku vdechnout nádech francouzského šarmu, nezapomeňte na elegantní baret.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr Vero Moda (prodává Zalando), 600 Kč; 2. mokasíny Högl, info o ceně v prodejně; 3. kalhoty Orsay, 849 Kč; 4. ledvinka Medicine (prodává Answear), 319 Kč; 5. baret Tonak, 500 Kč Foto: Archiv firem

Reklama