Hlavní obsah

Milovaný i nenáviděný: Manšestr je zpátky ve hře!

Foto: E.Va, Shutterstock.com

Foto: E.Va, Shutterstock.com

Reklama

Těžko říct, zdali má na světě více příznivců, nebo odpůrců. Jedno je však jisté, v pravidelných intervalech se vrací na přehlídková mola i do čela podzimních trendů. Letos je manšestr opět ve hře. Jak se popasovat se sametovým materiálem v praxi?

Článek

Kdo neměl v sedmdesátých letech minulého století „manžestráky“, jako by nebyl. Velké popularitě se tato hřejivá tkanina těšila i v devadesátkách, jenže pak byla prohlášena za nemoderní a zanedlouho už se s ní na ulicích nikdo nechlubil. V poslední dekádě přišla změna a manšestrové kalhoty, košile i sukně jsou opět v kurzu!

S košilí 

Dokud se teploty nepohybují kolem bodu mrazu, využijte manšestrovou košili originálnějším způsobem. Noste ji jako rozepnutou bundu! Spolu s tmavými džíny, halenkou a teniskami v béžovém odstínu bude vypadat naprosto geniálně! Vyzkoušíte neotřelou kombinaci?

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. halenka Vero Moda (prodává Zoot), 699 Kč; 2. kabelka Reserved, 349 Kč; 3. džíny Tally Weijl, 529 Kč; 4. tenisky Steve Madden (prodává Humanic), 1699 Kč; 5. košile Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Se sukní 

Manšestr je vděčným materiálem nadcházející sezony a seženete ho v těch nejkrásnějších podzimních odstínech. Vínovou sukni můžete sladit s výraznou hořčicovou barvou a zaručujeme, že vás nikdo nepřehlédne. Místo tenisek vsaďte tentokrát na kotníkové kozačky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr Desigual, 3199 Kč; 2. kabelka Massimo Dutti, 2795 Kč; 3. sukně Esprit, 1499 Kč; 4. boty DeeZee (prodává CCC), 899 Kč; 5. tílko H&M, 999 Kč Foto: Archiv firem

S šaty 

Opravdovým klenotem vašeho šatníku se ovšem stanou manšestrové šaty, které si zaslouží obzvlášť velkou pozornost. Sluší jim elegantní i sportovní kombinace, takže s jedním kouskem můžete vypadat pokaždé jinak. Aby vám nebyla při procházce zima, oblékněte pod ně minimalistický roláček. Zdá se vám vrstev málo? Přidejte navrch ještě oversized mikinu!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. čepice Pieces (prodává Different), 287 Kč; 2. rolák Gate, 348 Kč; 3. šaty Levi's, 1788 Kč; 4. tenisky Novesta (prodává Nila), 1490 Kč; 5. mikina F&F, 399 Kč Foto: Archiv firem

S kalhotami 

Takzvané manžestráky jsou už hotový módní evergreen. Ještě je nemáte? Pak je nejvyšší čas se po nějakých porozhlédnout. Volné nohavice slibují maximální pohodlí a černá barva zas praktičnost, hodí se totiž ke všemu. Patříte mezi manšestrové milovnice? Oblíbeným materiálem v outfitu šetřit nemusíte, ke kalhotám doplňte rovnou i bundičku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko Lindex, 249 Kč; 2. kabelka Desigual, 1899 Kč; 3. kalhoty Next (prodává Zalando), 857 Kč; 4. boty Guess (prodává Eobuv), 2994 Kč; 5. bunda Only (prodává About You), 1049 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám