Hlavní obsah

Stylové spodní prádlo pro větší prsa a plnější dámské křivky

Foto: Anita Moravia s. r. o.

Colette podprsenka s kosticí, široká ramínka jsou zdobena luxusní barevnou krajkouFoto: Anita Moravia s. r. o.

S nástupem jarní sezony přichází i čas na nákup nového prádla. Ačkoliv není vidět, je jedním z nejdůležitějších kousků v dámském šatníku.

Článek

Pokud si oblékáte špatnou velikost nebo volíte střih, který neladí s vašimi křivkami, nebude vám sedět ani zbytek outfitu. A to by byla velká škoda.

Foto: Anita Moravia s. r. o.

Essentials Lace 5400, S–XL, bezešvé zpracování, s vyjímatelnou pěnovou výztužíFoto: Anita Moravia s. r. o.

Jak na výběr prádla?

Vybrat spodní prádlo je vážně věda. Správně zvolená velikost je nutností, jen tak budete mít jistotu, že bude podprsenka pohodlná a její nošení vám nebude způsobovat žádné problémy. Při výběru je třeba brát v úvahu nejenom velikost, typ a pevnost poprsí, ale v neposlední řadě také věk ženy – ten totiž dokáže změnit proporce celé postavy. Věděly jste, že základem dobře padnoucí podprsenky nejsou ramínka, ale spodní lem, který podpírá 85 % váhy poprsí? A že nošení nevhodného prádla může mít vliv i na vaše zdraví? Prádlo nakupujte pokud možno ve specializovaných obchodech, ve kterých vám poradí s výběrem typu a velikosti.

Foto: Anita Moravia s. r. o.

Colette s kosticí 5249, cup F–J, košíčky a široká ramínka jsou zdobena luxusní barevnou krajkouFoto: Anita Moravia s. r. o.

Luxusní kousky

Sexy i ve větší velikosti? Proč ne! Dobám, ve kterých si ženy s plnějšími tvary nebo větší velikostí košíčků byly nuceny vybírat jen z pár typů podprsenek, naštěstí dávno odzvonilo. Mezi přední výrobce spodního prádla pro ženy všech typů a velikostí se řadí také německá firma Anita. Návrh a výroba produktů probíhá ve vlastních závodech, jeden z nich firma provozuje také v České republice. Kolekce Rosa Faia nabízí podprsenky s kosticemi i bez kostic, mezi oblíbené modely patří podprsenky s vyztuženými košíčky „full cup“, které dokáží zajistit oporu poprsí až do velikosti košíčku J.

Foto: Anita Moravia s. r. o.

Selma 5635, s kosticí, cup F–J, pudrová barva je vhodná i pod světlé oblečení Foto: Anita Moravia s. r. o.

Komfortní nošení

Trendem dnešní doby je pohodlné prádlo. Stále více žen s větším poprsím upřednostňuje komfortní podprsenky bez kostic. Široká měkká ramínka odlehčují oblast ramen a šíje, pohodlné nošení umocňuje anatomicky tvarovaný lem pod prsy. Komfortní neznamená nudné! Zajímavé designové zpracování kolekce Anita since 1886 osloví zcela jistě ženy všech věkových kategorií.

Foto: Anita Moravia s. r. o.

Clara Art 5853, cup B–H, s komfortními ramínky a anatomicky tvarovaným spodním lemem pro příjemný pocit při nošení Foto: Anita Moravia s. r. o.

Sportovní podprsenky

Na trhu existuje mnoho typů podprsenek. Ty pro každodenní nošení ovšem nejsou vhodné pro fyzickou aktivitu, při které je poprsí vystaveno nežádoucím otřesům. Při jakékoliv formě pohybu je třeba nosit speciální sportovní podprsenku, která minimalizuje pohyb poprsí a chrání citlivé tkáně. Prádlo z kolekce Anita active má vysoký stupeň opory, je vyrobeno z pevnějších materiálů, střih je uzavřenější a poprsí je více obepínáno.

Foto: Anita Moravia s. r. o.

Air control Deltapad 5544, cup A–H, s pěnovou výztuží a lehkou síťovinou pro příjemné odvětrávání pokožky. Sportovní masážní kalhoty 1676 s vyšším pasem, vel. 36–48 Foto: Anita Moravia s. r. o.

Reklama

Načítám