Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Šunka s křenem a vyšlehanou lučinou je skvělý tip na chuťovky pro jakoukoliv oslavu.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g šunky
  • 50 g másla
    7
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 2 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce křenu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte s lučinou a jogurtem. Do směsi vmíchejte šunku, kterou jste nakrájeli nadrobno, jemně strouhaný křen a dochuťte citronovou šťávou. Osolte a zlehka promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie824,02 kJ
Bílkoviny7,64 g
Tuky17,33 g
Sacharidy3,02 g
Sůl1,31 g
SAFA9,45 g
Vláknina0,58 g
Cukry2,08 g

Načítám