Hlavní obsah

Super hit: Papiňák na elektřinu

Foto: Thinkstock

Nové spotřebiče vám usnadní práci a ušetří časFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlakový hrnec, který nepotřebuje varnou desku, mikrovlnná trouba, co nahradí domácí pekárnu nebo třeba účinný robot nezávislý na zdroji elektrické energie. To jsou jen některé novinky, které vám zrychlí a zjednoduší vaření a přípravu pokrmů. Nabídněte si!

Článek

Stop zdlouhavému vaření! Jsou tu super novinky, které oceníte i ve vaší kuchyni.

Elektrický tlakový hrnec

Tlakový hrnec zažívá své znovuobjevení, neboť příprava pokrmů v něm je rychlejší, levnější a navíc zůstávají v potravinách uchovány vitaminy a další pro tělo tolik důležité látky. Nový papiňák si tyto výhody zachovává, ale přidává další. Patří mezi ně hlavně to, že už nezabírá místo na varné desce, ale můžete ho postavit kamkoli chcete, kde nebude překážet.

Je vybavený vlastní elektrickou šňůrou a tak k němu potřebujete jen přívod energie. K dalším plusům patří možnost časování a programování. Už se tedy nemusíte vydávat cestou pokusu a omylu, kdy se vám jednou maso rozvaří a jindy není dostatečně měkké. Na elektrickém tlakovém hrnci si lze zvolit, kdy má začít vařit, jak dlouho a při kolika stupních. Nemusíte ho tak neustále hlídat, aby nebouchl. Také z něj během vaření neuniká žádná pára nebo zápach, které jsou zvlášť v malých kuchyních bez oken a s nefungujícími digestořemi opravdu problém. U tohoto hrnce nic podobného neřešíte. Jeho cena se pohybuje podle značky a velikosti od 2500 korun.

Foto: Bionaire

Elektrický papiňák můžete naprogramovatFoto: Bionaire

Mikrovlnka a pekárna v jednom

Toužíte po domácí pekárně chleba, ale do vaší malé kuchyně se nevejde, a jste rádi, že jste našli místo aspoň pro mikrovlnnou troubu? Pak máme tip: pořiďte si mikrovlnnou troubu kombinovanou s pekárnou. „Mikro pekárna nabízí buď klasické vaření pomocí mikrovlnného ohřevu, a nebo si můžete vybrat šest unikátních programů pečení chleba, u nichž si můžete zvolit i kapacitu od osmi set do dvanácti set gramů a vybrat si ze třech stupňů propečenosti,“ popisuje Augustin Schneeweiss ze společnosti Electrolux. Jako součást příslušenství dostáváte i vhodnou teflonovou nádobu na pečení chleba s hnětačkou nebo oboustrannou odměrku. Cena kombinovaného přístroje je od 6500 korun výše.

Foto: Electrolux

Mikrovlnná trouba a pekárna zároveňFoto: Electrolux

Opravdu malé vaření

Že závidíte těm, kteří mají v kuchyni tolik místa, že si kromě klasické trouby mohou pořídit i mikrovlnku, protože vám se na pracovní desku vejde sotva dvouplotýnkový vařič?! I pro vás existuje řešení. Vařící box Orava EC 320 kombinuje elektrickou pečicí troubu s dvojplotýnkou. Nepotřebuje přitom více místa než ten dvojvařič, protože má rozměr 54 x 37 centimetrů a výšku 34 centimetrů. Vnitřní objem trouby je dvacet 8 litrů a nastavit si můžete vnitřní teplotu od 50 do 250 stupňů Celsia. Litinové plotýnky mají průměr 15 a 19 centimetrů. Vejde se tak na ně i střední hrnec. Cena je 1669 korun.

Foto: Orava

Pro malé domácnosti se hodí vařící boxFoto: Orava

Robot na provázku

Sekání, krájení, míchání nebo odstřeďování – to jsou činnosti, které při přípravě jídel zaberou spoustu času. A komu by se chtělo sestavovat a pak mýt elektrický robot? Spolehlivě ho nahradí bezelektrický finecut – kráječ „na provázku“. „V nádobě lze za pár sekund nakrájet ovoce, zeleninu či bylinky, a to pouze tím, že zatáhnete za provázek, přesně řečeno spouštěcí mechanismus. Počtem tahů si také určujete, zda budou potraviny nakrájené najemno nebo nahrubo,“ vysvětluje princip Martin Sýkora zastupující značku Fissler. Nádoba kráječe má objem 0,9 litru a lze ji použít i k odstřeďování vody z bylinek, míchání polévek a omáček nebo skladování čerstvých potravin. Doporučená cena je 890 korun.

Foto: Fissler

Umí krájet, míchat i odstřeďovatFoto: Fissler

Vynález za všechny peníze

Stalo se to už každému – práce vám jde pěkně od ruky, vše už máte skoro hotové a zbývá jen potraviny zakrýt fólií, aby neoschly. Jenže… nemůžete najít konec, fólie se trhá, vytahuje a čím víc spěcháte, tím je to horší. Vyřešit tuto situaci pomůže uvolňovač fólií, světová novinka, kterou na mezinárodním veletrhu Ambiente představila firma Tescoma. „Uvolňovač stačí nasadit na roli s fólií, zlehka stisknout v dlani a pootáčením po roli směrem dolů konec fólie uvolníte a souměrně odmotáváte,“ popisuje fungování tohoto půlválce vyrobeného ze speciálního silikonu Johana Turner z Tescomy. I když jde o světový patent, cena je ryze domácí – 69 korun.

Foto: Tescoma

Užitečný pomocník uvolní fólii v mžikuFoto: Tescoma

Která z těchto novinek se vám líbí nejvíc a myslíte si, že se bez ní kuchyni neobejdete?

Reklama

Související témata:

Načítám