Hlavní obsah

Sušenky s vlašskými ořechy

Hodnocení:
(111)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Jednoduchý a rychlý recept na domácí sušenky, tzv. cookies. K podzimu patří vůně čerstvě upečených laskomin linoucí se celým domem, k tomu čaj nebo káva a dokonalá pohoda je tu!

Ingredience pro:
1 plech
  • 100 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 110 g polohrubé mouky
  • 140 g hladké mouky
  • 100 g změklého másla
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 170 stupňů. Na plech rozprostřete vyloupané vlašské ořechy a dejte je asi na 5 minut péct. Touto krátkou tepelnou úpravou se zvýrazní jejich chuť.  Pak je nahrubo nasekejte.

Krok 2: Vyšlehejte měkké máslo s hnědým a vanilkovým cukrem. Do máslové směsi vyklepněte vejce a důkladně ho zašlehejte. 

Krok 3: V jiné míse smíchejte sypké suroviny - obě mouky, nasekané ořechy, jedlou sodu a špetku soli. Postupně zapracujte do máslové směsi.

Krok 4: Nyní z těsta vytvořte přibližně stejně velké kuličky (cca 12 kusů) a položte je na pečicí papír na plech. Rukou je trochu zmáčkněte, pečením se dále zploští. Sušenky pečte přibližně 20 minut. Poté je nechte na plechu zchladnout a podávejte. 

Tip: Do těsta můžete přimíchat třeba čokoládové čočky nebo hrozinky.

Foto: Svatava Vašková

A vyzkoušeli jste už nepečený dort ze sušenek?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama