Hlavní obsah

Jablečné muffiny s vlašskými ořechy

Hodnocení:
(36)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Zpříjemněte si den lahodnými jablečnými muffiny. Jsou úžasně vláčné a navíc mají díky kardamomu příjemné aroma a nasládlou kořenitou chuť.

Ingredience pro:
12 muffinů
Budete potřebovat
  • 3 jablka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 180 g hladké špaldové mouky
  • sůl
  • 1 lžíce kypřicího prášku s vinným kamenem
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 190 g zakysané smetany
  • 100 g másla
  • 70 g vlašských ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Jablka oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Zakápněte je citronovou šťávou a pusťte se do přípravy těsta.

Krok 2: Do větší mísy prosejte mouku. Přidejte špetku soli, prášek do pečiva, mletý kardamom a cukr. V jiné míse rozšlehejte vejce a smíchejte se smetanou a zchladlým rozpuštěným máslem.

Krok 3: Tekutou směs přidejte k sypké. Aby těsto zůstalo stále nadýchané, míchejte jen tak dlouho, dokud se hmoty důkladně nespojí. Nakonec přidejte nakrájená jablka a nahrubo nasekané vlašské ořechy.

Krok 4: Formu na 12 muffinů vyložte papírovými košíčky (nebo vymažte máslem) a lžící do nich připravenou směs rozdělte. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte asi 25 minut dozlatova.

Máte rádi jablíčka? Vyzkoušejte jablečný koláč, kterým ohromíte!

ynezorPumanzeSaNyknalC