Hlavní obsah
3,4
(67)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zpříjemněte si den lahodnými jablečnými muffiny. Jsou úžasně vláčné a navíc mají díky kardamomu příjemné aroma a nasládlou kořenitou chuť.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 3 ks jablek
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 180 g hladké špaldové mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce kypřicího prášku s vinným kamenem
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • 190 g zakysané smetany
  • 100 g másla
  • 70 g vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Zakápněte je citronovou šťávou a pusťte se do přípravy těsta.

02.

Do větší mísy prosejte mouku. Přidejte špetku soli, prášek do pečiva, mletý kardamom a cukr. V jiné míse rozšlehejte vejce a smíchejte se smetanou a zchladlým rozpuštěným máslem.

03.

Tekutou směs přidejte k sypké. Aby těsto zůstalo stále nadýchané, míchejte jen tak dlouho, dokud se hmoty důkladně nespojí. Nakonec přidejte nakrájená jablka a nahrubo nasekané vlašské ořechy.

04.

Formu na 12 muffinů vyložte papírovými košíčky (nebo vymažte máslem) a lžící do nich připravenou směs rozdělte. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte asi 25 minut dozlatova.

Máte rádi jablíčka? Vyzkoušejte jablečný koláč, kterým ohromíte!

Reklama

Načítám