Hlavní obsah

Svačiny pro děti: Konec nudy, tyhle je budou bavit!

Foto: Thinkstock

Vyrobte si s námi vtipné svačinky i vy!Foto: Thinkstock

Reklama

Přemýšlíte neustále, jak zabavit svoje děti? Připravte si spolu svačinu, která bude nejen chutnat, ale bude se vašim dětem i líbit! Jak si to užili malá Nela a Filípek, uvidíte v našem videu.

Článek

Děti jsou z tvoření všeho druhu nadšené a připravit si svoji veselou svačinku je bude bavit ještě víc – vidina, že pak mohou všechno sníst, je jistě lákavá. Nápadů na to, jak takovou veselou svačinku připravit, je bezpočet. Vy se díky našemu videu můžete nechat inspirovat, jak si připravit housenku, rybičku, plachetnici, oblíbenou postavičku Hello Kitty nebo třeba veselou kravičku.

A co na jednotlivé svačiny potřebujete? Tady je rozpis surovin!

Na housenku: 1/2 banánu a 1 sezamovou tyčinku na tělo, 1 kuličku bílého hroznového vína a sezamovou tyčinku na hlavu.

Na rybičku: 1 plátek toastového chleba a 1 plátek šunky na tělo, kousek mrkve na šupiny a bublinky, kousek okurky na ocas a na oko, 1 černou olivu na oko a pusinku.

Na lodičku: 1 plátek toastového chleba na tělo lodě, 1 plátek šunky a 1 plátek tvrdého sýru na plachty, 2 sezamové tyčinky na stěžně, kousek mrkve na okénka, kousek salátové okurky na mořské vlny.

Na Hello Kitty: 1 plátek toastového chleba, kousek okurky na fousky, 1 plátek šunky a 1/2 cherry rajčátky na mašličku, 2 černé olivy na čumáček a oči.

Na kravičku: 2 plátky světlého toastového chleba na hlavu, 1 plátek tmavého toastového nebo celozrnného chleba na uši, 1 plátek šunky, 1/2 kolečka rajčete na pusinku, 1 plátek sýru, 1 černou olivu a 1/2 kolečka žluté papriky na nozdry, kousek mozzarelly a 1 černou olivu na oči a 2 kousky žluté papriky na rohy.

Tip redakce: Ještě máte málo inspirace? Tak nahlédněte do článku Svačiny do školy, které neskončí v koši! nebo Souboj receptů: Testujeme kuchařky. Dnes pomazánky!, dobrá pomazánka se hodí vždy, nemyslíte?

Která ze svačinek se nejvíc líbí vám?

Děkujeme kuchyňskému studiu NABYS (Veletržní 17/195, Praha 7) za poskytnutí prostor k natáčení!

Reklama

Související témata:

Načítám