Hlavní obsah

Kdo pořádá, kdo platí aneb Jak zorganizovat dámskou rozlučku se svobodou. Jde to i bez striptéra…

Foto: Serhii Sobolevskyi - GettyImages.com

Foto: Serhii Sobolevskyi - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak uspořádat rozlučku se svobodou? Návod je jednoduchý. Daný den či víkend přizpůsobte co nejvíc přání budoucí vdané paní. Přečtěte si, co všechno při přípravách promyslet a zvážit, aby se vám vaše holčičí jízda opravdu povedla. A jak je to se striptérem?

Článek

Tradice rozluček se svobodou je u nás dlouhá a poslední dobou jsou stále velkolepější – pokud si to ovšem nevěsta přeje! Nicméně jednou je to rozlučka – není to ani oslava, ani posezení (těch bude i po svatbě dostatek), a proto je v každém případě potřeba nebrat plánování na lehkou váhu. Když se to povede, může být z rozlučky jeden z nejhezčích zážitků na celý život.

Pokud jste zrovna teď v pozici organizátorky, nechte se inspirovat mými zkušenostmi s dámskými rozlučkami se svobodou, které mají jisté náležitosti.

Party, nebo zážitky?

Rozlučka se svobodou může mít mnoho podob – večerní party počínaje a holčičím víkendem v zahraničí konče. Akce rozhodně nemusí probíhat jedině jako party! Pokud na tancování nevěsta není, nemusí se do toho nutit. Někdo třeba ocení túru v horách, stanování na odlehlých místech, návštěvu festivalu, kurz malování nebo keramiky, bowling… Jediný způsob, jak se vyhnout faux pas, je mluvit s nevěstou. Vše se odvíjí od její představy a vašeho domluveného rozpočtu, přičemž náklady na nevěstu se rozpočítávají mezi zúčastněné. Nechte ji tedy vyjádřit přání a pak se jí ho snažte splnit. A zároveň jí neprozrazujte žádné detaily, ať má překvapení!

Den, nebo víkend?

Rozlučky se rozhodně nemusejí omezovat pouze na jeden večer. Co si v partě kamarádek užít celý den, nebo dokonce prodloužený víkend? Budu čerpat z vlastní zkušenosti: Dokonalou destinací, kam se vypravit na víkendovou rozlučku, je Budapešť. Party život je tam rozmanitý a přes den se zabavíte toulkami po nádherném městě. Navíc je příznivá, i co se cen týče: Drinky a jídlo jsou na stejné úrovni jako u nás, někdy snad i levnější.

Úžasné, pravda o trochu dražší, večírky můžete zažít i v Berlíně, kde naleznete celou škálu různě zaměřených klubů, které mají často několik pater a vy si můžete vybrat mezi latinem, R&B nebo tanečními peckami. Skvělé je, že se do obou míst můžete dopravit vlakem, kde už rozlučková party může začít. Vuhuu!

Nechce se vám cestovat nikam daleko? Dobře poslouží i česká metropole a vedle nešlápnete ani s Moravou s jejím nespočtem vinných sklípků.

  • Nemusíte se bát, zda si kamarádky dohromady „sednou“, vězte, že nálada všechny strhne a nikoho by ani nenapadlo se na druhou členku posádky mračit.
Foto: agrobacter - GettyImages.com

S vyzdobenými rozlučkami se poslední dobou roztrhl pytel. Pokud si na to nevěsta potrpí, dopřejte jí krásné dekorace!Foto: agrobacter - GettyImages.com

Jak na rozlučku se svobodou

Plánovat začněte v dostatečném předstihu. Čím dřív začnete, tím lépe: Snáze si ve větší partě domluvíte termín!

  • Hlavní organizátorkou rozlučky je zpravidla svědkyně.
  • Nevěsta určí, koho má organizátorka pozvat, a řekne, jak si svou rozlučku představuje.
  • Náklady na nevěstu se po domluvě rozpočítávají mezi zúčastněné.
  • Program se podřizuje přání nevěsty, nemusí jít vždy jen o „velkou party“.

Pokud jedete do zahraničí, klidně začněte s organizací půl roku dopředu, ať je vše promyšlené a stihnete včas zařídit ubytování i jízdenky. Jedná-li se o jednodenní akci doma, stačí dva tři měsíce dopředu, aby vám stihla dorazit poštou všelijaká výzdoba a abyste s jistotou zamluvily místo v restauraci nebo baru.

Ne tak podrobný program

Místo a datum konání je nejdůležitější. Pak přichází na řadu program. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že itinerář naplánovaný na minutu nemá absolutně smysl. V partě holek trvá, než se někam vypravíte, dostanete, připravíte… Takže to chce naplánovat jen styčné body. Kde se bude jíst? Kam se půjde večer za písničkou?

Jeden člověk (nejčastěji organizátorka) by ale rozhodně měl mít pojem o místě, kde se budete pohybovat, a vědět základní věci, třeba jak se budete po městě dopravovat a podobně. Využijte přitom také sílu sociálních sítí a vyhledejte nejfotogeničtější spoty, pěkné rooftop bary s výhledem nebo oblíbená místa pro brunch či piknik v trávě.

Foto: jacoblund - GettyImages.com

Nic vás nenabije větší energií než holčičí výletFoto: jacoblund - GettyImages.com

Bride to be: Užijte si to!

Víte, že dotyčná nemá nic proti rozlučce v pravém smyslu slova? Rozjeďte to naplno! V dnešní době seženete spoustu ozdob, dekorací a (nejen) trička s nápisem Bride to be nebo českým Tým nevěsty. Právě nevěsta by měla být na první pohled vidět! Nařiďte jí, aby si oblékla bílý outfit, a ostatní děvčata se zahalte do jiné, stejné barvy (černá je nejjednodušší, protože skoro každý má doma jedny „malé černé”). Nesmějí chybět ani šerpy, tetovačky, závoj nebo třeba korunka. Kdy jindy si můžete dovolit běhat po městě s korunkou a dostávat gratulace od kolemjdoucích?

Foto: Archiv firem

Tričko na rozlučku Nevěsta, 590 Kč, ZuzaDesign. Čelenka do vlasů Sinsay, 119 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Květová čelenka, 149 Kč, prodává Na rozlučku. Slaměný klobouk 977 Kč, prodává Moje PartyFoto: Archiv firem

Striptéra nikdy! Nikdy?

A na závěr podnět k přemýšlení. Patří striptéři na dámskou rozlučku? Záleží na gustu! Možná si říkáte, že by to šokovalo/urazilo nevěstu. Jak už bylo řečeno, jde o speciální událost a ne ledajaké setkání. Popřemýšlejte tedy, zda to sedí k programu i povaze nevěsty. Jaké jsou možnosti? Můžete se vypravit na taneční představení nebo objednat osobního striptéra domů nebo třeba do limuzíny.

Načítám