Hlavní obsah

Spodní prádlo pod svatební a společenské šaty: Máme skvělé tipy pro malá i velká ňadra

Foto: Stasia04, Shutterstock.com

Foto: Stasia04, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánujete na léto svatbu nebo nějakou jinou společenskou událost, která vyžaduje krásné elegantní šaty? Pak pod ně budete potřebovat pohodlné a praktické spodní prádlo. Podívejte se, které je ideální a jaké kousky jsou právě teď trendy.

Článek

Při výběru spodního prádla na letní společenské události záleží především na tom, na jakou akci se chystáte a zda budete nevěsta, družička nebo třeba host. Ve všech případech však platí jasné pravidlo: Prádlo musí skvěle sedět!

Perfektně padnoucí spodní prádlo

Co je největší módní faux pas na svatbě a dalších společenských událostech? Když zpod elegantního oblečení vykukuje nebo prosvítá prádlo, ramínka od podprsenky jsou výraznější než u šatů nebo se pod látkou rýsují zaříznuté kalhotky. Zásadní je správný střih i velikost! Prádlo musí perfektně padnout – ani byste neměly vědět, že ho máte na sobě. Guma kalhotek nesmí škrtit a dělat faldy, kostice nesmějí tlačit, objem podprsenky musí být dostatečně pevný a ramínka mají být správně nastavená, aby poprsí řádně podpořila.

Prádlo pod krásné šaty? Bezešvé i zdobené

Častou volbou pod společenské šaty je nenápadné bezešvé prádlo, které je velmi příjemné a pružné. Volba padne často i na podprsenku bez ramínek – mnoho modelů, především svatebních, je korzetového střihu. Jsou vaše šaty tenké a hladké? Pak je vhodné vybrat minimalistický model prádla s bezešvými košíčky, které se pod jemným materiálem nijak nerýsují a látka přes ně snadno splývá. Oblíbené jsou také push-upky pro zvýraznění dekoltu nebo podprsenky s odnímatelnými ramínky.

Milujete výrazné prádlo s přepychovými detaily? Některé nevěsty si ve svůj velký den chtějí dopřát luxusní spodní prádlo, a proto volí krajku a modely zdobené výšivkami, perličkami nebo třpytkami. Krajka by ovšem měla být příjemná a neměla by škrábat a ozdoby nesmějí drhnout o šaty. Chcete-li něco speciálního, vsaďte na originální sexy korzet nebo doplňte kalhotky svůdnými podvazky. Rozhodně mějte na paměti, že pokud se chystáte na svatbu nebo velkou oslavu, budete mít prádlo na sobě možná i celý den, proto jeho výběru vždy věnujte dostatek času a pozornosti a zkoušejte si ho s oblečením, pod kterým ho hodláte nosit.

Jakou barvu prádla pod šaty?

Pod světlé šaty je nejvhodnější prádlo v tělové, smetanové či šampaňské barvě – odstíny spodního a svrchního oblečení by spolu měly ladit. Pod bílé šaty a halenky a pod kousky z průsvitných materiálů je první volbou tělový nude odstín. Křídově bílé prádlo vypadá skvěle na opálené pokožce a krásně se hodí třeba pod bílé svatební šaty. Volíte i v létě společenské šaty v černé barvě? V takovém případě je jasnou volbou černé prádlo.

Prádlo pro velká ňadra

Velký obvod, flexi pružné kostice, ale i pohodlná rozšířená ramínka. To vše by měly mít podprsenky pro velká prsa. Přidanou hodnotou je i snížený střed, který je perfektní volbou pro hlubší výstřihy, ty většímu dekoltu většinou sluší.

Prádlo pro menší a střední poprsí

Ženy s drobnějšími ňadry naopak ocení podprsenky s push-up efektem i vycpávkami. Odvážnější dámy mohou například pod některý typ šatů s otevřenými zády podprsenky zcela vynechat. Menším prsům budou slušet i krajkové braletky.

Načítám