Hlavní obsah

Kamarádky a nejlepší kamarádky. V čem se liší?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život bez kamarádek by byl smutný, je důležité mít ve svém nejbližším okolí ženy, kterým věříte a se kterými je vám dobře. Vztahy s nimi máte různé, většinou podle toho jak dlouho se znáte a co máte společné. Mnohé se řadí mezi kamarádky, ale některé jsou víc, jsou nejlepší. V čem se vztahy s nimi liší?

Článek

Ke kamarádkám cítíte náklonnost, pomůžete jim, když je třeba, často vás pojí stejné záliby a koníčky. S nejlepší kamarádkou je to hlubší, znáte ji jako své boty, záleží vám na jejím štěstí někdy i víc než na vašem, považujete ji za součást rodiny, stejně tak jako ona vás. Máte svoje vlastní vtípky, dorozumíte se beze slov, a když se opijete, víte, že se o vás postará.

Co odlišuje nejlepší kamarádku od kamarádky? Pár velmi podstatných drobností, které se projeví v některých situacích.

Když prožíváte rozchod

Máte za sebou rozchod nebo jinou životní tragédii a potřebujete se vyplakat, vynadávat a vypovídat.

Kamarádka vás vyslechne, určitě podpoří, ale po nějaké době už na vaše fňukání přestane mít náladu a čas.

Nejlepší kamarádce v takové chvíli zavoláte klidně i ve dvě ráno a nedbáte na to, že je to společensky nevhodné. Nejlepší kamarádka s vámi projde všemi fázemi rozchodu, nebude jí vadit, že to řešíte stále dokola, a bude vědět, co v který moment potřebujete. Ať je to kapesník, zmrzlina, víno nebo pevné objetí.

Máte si co říct

Komunikace je důležitou součástí každého vztahu. V podstatě platí, že čím lépe a plynuleji konverzace plyne, tím lepší máte s kamarádkami vztah a jste naladěné na jednu vlnu. Rozdíl je často v tématech.

S kamarádkou proberete kdeco, ale svěřit se se svými úzkostmi, chybami nebo úchylkami? Na to jsou jen ty nejlepší. Ty vás znají a vy víte, že vás nikdy neodsoudí, i když se dost možná budou vašim libůstkám smát.

A v čem je ještě jiné povídání s „nejkou“? Klidně jedete ty nejlepší historky zas a znova, baví vás společně vzpomínat, připomínat si trapasy a zásadní momenty. Nejlepší kamarádka je totiž jako rodina a co by byla rodinná setkání bez stokrát zopakovaných veselých příhod?

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

To přebolí, neboj! A já jsem tu pro tebe vždy Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Nebojí se říct upřímný názor

Říká se, že jen pravý přítel vám řekne i nepříjemnou pravdu do očí. Ač je samozřejmě nejdůležitější rozhodovat se podle sebe a dát na svůj názor, někdy je dobré mít pohled zvenčí. Ať už se to týká názoru na vaši ofinu, touhu rozjet nový projekt nebo diplomovou práci.

Kamarádka vás většinou pochválí a podpoří. Podle ní vám sluší jakýkoli účes, máte podnikatelského ducha a vaše diplomka zaslouží pochvalu děkana.

Nejlepší kamarádka vás zná a ví, že ofinu už jste v minulosti měla a, i když vám slušela, byla tak náročná na úpravu, že jste se jen trápila. Samozřejmě ví, že máte podnikatelského ducha, ale zároveň za roky s vámi vypozorovala, že se stresujete i drobnostmi a jít do rizikového byznysu by nemusela být správná cesta. A k diplomce vám dá pár rad, které ji povznesou ještě o level výš.

Máte tajemství

Asi každý má v životě věci, se kterými se na potkání nechlubí a nesvěřuje. Někdy je to velké tajemství nebo pěkný trapas, jindy drobnosti, které ale máte důvod svému okolí neříkat.

U kamarádky se rozhodujete, zda jí důvěřujete natolik, že jí tajemství svěříte. A pokud ano, často zdůrazníte, že je to opravdu „top secret“.

Vaše nejlepší kamarádka je váš „partner in crime“, tedy ta, se kterou byste šla vykrást i banku. Ví o vás všechno a vaše tajemství si vezme i do hrobu, když to bude třeba.

Foto: Alejandro J. de Parga, Shutterstock.com

Teda, to je bomba! Jasně, že si to nechám pro sebeFoto: Alejandro J. de Parga, Shutterstock.com

Když se delší dobu nevidíte

Stalo se, že jste se s kamarádkami delší dobu neviděly a není to proto, že byste se pohádaly, ale šly jste pracovat či studovat do jiného města nebo třeba cestovaly?

S kamarádkou po delší době musíte nejdřív zjistit, jak se která máte, a pak si vzájemně poslechnete, co jste během odloučení dělaly a co zásadního se ve vašich životech událo.

Nejlepší kamarádky se rozhodně nemusíte ptát, jak se má. Vy to víte, protože kontakt jste nepřerušily. Nějaká vzdálenost vás nemůžete ohrozit a rozdělit. Takže na úvod jedno velké vřelé obětí a navazujete na včerejší telefonát.

Když přijde na (ne)ohlášenou návštěvu

Pozvat kamarády k sobě domů není samozřejmé, je to vaše soukromí, a to nesdílíte s každým.

Když má přijít kamarádka na návštěvu k vám domů, dlouho to plánujete, před jejím příchodem pečlivě uklízíte a chystáte občerstvení, chcete udělat dojem.

Jestliže má přijít nejlepší kamarádka, často se domluvíte půl hodiny předem, neřešíte mastnou hlavu nebo drobky na stole a napíšete jí, ať se cestou staví ve večerce a koupí víno. Nepotřebujete ji oslňovat a na něco si hrát.

Reklama

Související témata:
Diplomová práce

Načítám