Hlavní obsah

Ve svatebních šatech do společnosti? Tomuto nápadu říká ano Keira Knightley i královna Camilla

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Svatební šaty mají pověst kousku, který se dá obléknout jen jednou. Pokud se ale nevdáváte v róbě s obří princeznovskou sukní, můžete je klidně vytáhnout i do společnosti. Stejně to udělala herečka Keira Knightley nebo královna manželka Camilla.

Článek

K tomu, abyste si mohly znovu obléknout svatební šaty, nepotřebujete nového ženicha. Hvězdy, které je ze svého šatníku vytáhly i mimo svůj velký den, v nich hrdě vyrazily na večírek nebo jinou společenskou událost. Nejsnadněji se samozřejmě „recyklují“ šaty, které nevypadají jako z Disneyho pohádek. Keira Knightley se vdávala v tylových šatech ke kolenům, modelka Liberty Ross v hedvábí a herečka Troian Bellisario v dlouhé sukni, která ke znovupoužití vyloženě vybízí.

Keira Knightley

Keira Knightley je skromná holka! Když si v roce 2013 brala hudebníka Jamese Rightona, se kterým má dvě děti, nepátrala po velkolepých róbách, ale jednoduše sáhla do svého šatníku. Svatbu na jihu Francie zahajoval skromný obřad, kterého se účastnilo jen deset hostů, a nevěsta si oblékla své oblíbené tylové šaty značky Chanel. Model z couture kolekce (dobrá, tady skromnost končí) navrhl Karl Lagerfeld v roce 2006 a herečka je na sobě neměla ve svůj velký den poprvé. A ani naposledy.

Hvězda Pirátů z Karibiku je ve společnosti měla už pět let před svatbou a oblékla si je i poté, co se vdala. A nejspíš by je nosila nadále, kdyby jí je kamarádka nepolila červeným vínem. Incidentu se herečka později zasmála a pronesla, že má alespoň historku k dobru.

Foto: Profimedia.cz

Tylové šaty už na herečce neuvidíte – kamarádka jí je omylem polila červeným vínem.Foto: Profimedia.cz

Liberty Ross

Modelka Liberty Ross se v roce 2014 rozvedla se svým prvním manželem, režisérem Rupertem Sandersem, poté, co na veřejnost prosákla jeho aféra s herečkou Kristen Stewart, se kterou pracoval na filmu Sněhurka a lovec.

O dva roky později se vdala podruhé a řekla „I do“ hudebnímu producentovi Jimmymu Iovinemu. Na samotný obřad si sice oblékla černé vintage šaty Givenchy, v záloze měla ale i druhý model, který si nechala na plážovou oslavu. Hedvábné vintage šaty Dior v odstínu slonoviny si pak oblékla o pár měsíců později na pooscarovou Vanity Fair party.

Foto: Profimedia.cz

Vintage šaty Dior se staly součástí jejího svatebního dne.Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Znovu si je herečka oblékla na večírek Vanity Fair a nutno podotknout, že v nich vypadala úchvatně.Foto: Profimedia.cz

Alex Borstein

Manželství nevydrželo, šaty ano, tak proč je neoprášit? Svým postojem nás pobavila americká herečka a producentka Alex Borstein, která si před pěti lety na předávání cen Emmy oblékla své svatební, téměř dvacet let staré šaty. V roce 1999 si brala herce Jacksona Douglase, po jehož boku strávila skoro dvě dekády. Svatební šaty vytáhla symbolicky rok po jejich oficiálním rozvodu a nejspíš jí přinesly štěstí. V ten večer si totiž odnesla dvě ceny Emmy – za roli v seriálu Úžasná paní Maiselová a dabing v animovaném sitcomu Griffinovi.

Foto: Profimedia.cz

Alex Borstein prý chtěla dát šatům nový život. Ze svatební róby se toho večera staly Emmy šaty. A ke všemu vítězné!Foto: Profimedia.cz

Troian Bellisario

Hvězda seriálu Prolhané krásky zrecyklovala polovinu svého svatebního looku. Na afterparty Zlatých glóbů v roce 2020 si oblékla dlouhou sukni značky Cortana, ve které se vdávala. Top a boty vyměnila, partnera po svém boku naštěstí ne. Herce Patricka J. Adamse z Kravaťáků si vzala v roce 2016 a dnes spolu mají dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Troian Bellisario využila alespoň svatební sukni. Na fotce je se svým manželem Patrickem J. Adamsem.Foto: Profimedia.cz

Emma Stone

Tajnůstkářka Emma Stone se o fotky ze své svatby nepodělila, když ale přišla na loňské Met Gala v krátkých šatech s peřím značky Louis Vuitton, vyšlo najevo, že má na sobě přepracované šaty ze svého svatebního dne. Pravděpodobně přitom nejde přímo o róbu, ve které kráčela k oltáři, ale o šaty využité na následnou afterparty.

Herečka začala randit v roce 2017 s komikem Davem McCarym a provdala se za něj o tři roky později. Před dvěma lety se manželům narodila dcera.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Emma Stone si oblékla své afterparty šaty na Met Gala.Foto: Profimedia.cz

Camilla Britská

Princezna z Walesu, Catherine, není jedinou ženou v královské rodině, která nosí oblíbené kousky znovu a znovu. Camilla, jež je dnes nekorunovanou britskou královnou, si na civilní obřad s Charlesem (teď už oficiálně králem Karlem III.) v roce 2005 oblékla bílé šaty od návrhářky Anny Valentine. Šifonové šaty doplňoval elegantní kabátek a klobouk od Philipa Treacyho. Stejný model, jen s výměnou klobouku, šperků a bot, si pak Camilla vzala o dva roky později na Velšské národní shromáždění.

Foto: Justin Goff / UK Press - GettyImages.com

Na obřad si nevěsta oblékla bílé šaty, později se pak převlékla do bleděmodrého kompletu.Foto: Justin Goff / UK Press - GettyImages.com

Foto: Mark Cuthbert / UK Press - GettyImages.com

Stejné šaty, stejný kabát, ale jiný rok. I Camilla zrecyklovala svůj svatební model.Foto: Mark Cuthbert / UK Press - GettyImages.com

Reklama

Načítám