Hlavní obsah

Své miliony neutratí: 5 celebrit, které žijí skromně

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Se slavnými umělci si spojujeme spíš snobské manýry a nekončící rozhazování než poklidný a skromný život. Ale i mezi hvězdami světového formátu se najdou takové, které si moc nevyskakují a žijí skromněji, než by díky svým výdělkům mohly.

Článek

Když je vidíte zářit na stříbrných plátnech nebo zpívat před vyprodanými koncertními halami, uděláte si vcelku stereotypní pohled na jejich život. Soukromá letadla, garáže plná luxusních aut, skvostné vily v lukrativních čtvrtích všude možně po světě, utrácení za přepychové šperky, oblečení… Určitě ne u všech světoznámých celebrit to ale platí. Kdo ze slavných žije vcelku skromným životem?

Keanu Reeves (55)

„Peníze jsou tím posledním, nad čím bych přemýšlel. Za to, co jsem už vydělal, bych mohl žít několik století,“ vyjádřil se v jednom z rozhovorů hrdina akčních filmů (muži, kteří stárnou do krásy). Keanu Reeves má pověst skromné celebrity již od počátků své kariéry. Spíš než v michelinských restauracích bývá fotografy zachycen, jak jí v bufetu párek. Také jezdí hromadnou dopravou a nijak se netají, že obvykle nakupuje konfekční oblečení ve slevách.

Foto: Profimedia.cz

Stále nenašel tu pravou. Že by za tím byla jeho extrémní šetrnost, která mívá jen kousek k lakotě?Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio (44)

Když si odmyslíte, že si v roce 2005 koupil za 1,75 milionu dolarů ostrov v Belize, aby ho proměnil v turistické, ale zároveň přísně ekologické místo, můžeme Leonarda DiCapria  označit za mimořádně skromnou hvězdu. Podobně jako Keanu nejraději nakupuje v konfekci, ještě nedávno byl vídán, jak řídí svou starou dobrou Toyotu Prius, ale to nejpodstatnější je, že opravdu značnou část svých příjmů investuje do svých environmentálních aktivit.

Foto: Profimedia.cz

Leonardu DiCapriovi leží na srdci zdraví naší planety. Investuje do něj víc než do sebeFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrence (29)

Posledních pár let bylo pro hvězdu filmů Hunger Games mimořádně úspěšných. Mladá herečka jde z role do role, takřka všechny její filmy sklízejí úspěch a spolu s tím roste i její cena. Jennifer zůstává přesto stát nohama pevně na zemi. Ještě donedávna bydlela ve stejném bytě, který si vybrala, když se nově přestěhovala do Hollywoodu. Jen výjimečně nakupuje v luxusních obchodech a nedávno se také zasnoubila s vcelku obyčejným mužem, který se hlásil k jejím fanouškům.

Foto: Profimedia.cz

Posledních pár let výdělky Jennifer Lawrence stoupají. Na její životní styl to ale nemá příliš vlivFoto: Profimedia.cz

Ed Sheeran (28)

Britský písničkář je bezesporu nejlépe vydělávajícím zpěvákem na planetě, dokonce se o něm hovoří jako o nejbohatším zpěvákem v dějinách. Za loňský rok si vydělal skoro 10 miliard korun. Vtipné je, že ze svých příjmů utratí jen pár mizivých procent. O nakupování drahých aut, vil, oblečení u něj nemůže být ani řeč. Virálním se stal před pár lety rozhovor, ve kterém Ed novináři radostně sděluje, jak se mu podařilo nakoupit dývídýčka za zlomek původní ceny. Mimochodem, z těchhle zrzků půjdete do kolen.

Foto: Profimedia.cz

Nejbohatší zpěvák na zeměkouli má radost, když sežene dývídýčka ve slevěFoto: Profimedia.cz

J. K. Rowling (54)

Autorka ságy Harry Potter přepsala moderní dějiny literatury. Roku 2012, poté co doběhla premiéra posledního filmu se slavným čarodějem, čítalo její jmění víc než miliardu dolarů. Ačkoli příjmy z autorství nijak neklesají, o tři roky později svět obletěla zpráva, že J. K. Rowling už není dolarová miliardářka. Značnou část svých peněz totiž dala do své nadace na pomoc znevýhodněným dětem ve východní Evropě. Ve svém soukromém životě používá spisovatelka příjmení manžela, nosí ne moc drahé oblečení a dle svých slov se slávu snaží oddělit od každodenní rutiny.

Foto: Profimedia.cz

Zchudla tím, že převedla obrovskou částku peněz do nadace pomáhající znevýhodněným dětem ve východní EvropěFoto: Profimedia.cz

Skromnost jsme probrali a co se teď podívat na ty celebrity, o kterých se potají šušká, že jsou hrozně hloupé?

Reklama

Načítám