Hlavní obsah
3,0
(31)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Bramboráky patří k nejoblíbenějším jídlům v mnoha českých rodinách, ať už ho jíme s česnekem nebo se slaninou. My pro vás máme další tip, jak ho udělat trochu jinak.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g brambor
  • 2 ks vejce
  • 1/2 dl mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g tvrdého sýra
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte a nastrouhejte – ovšem jen asi polovinu na jemném struhadle. Tu druhou nastrouhejte na tom nejhrubším. Tím docílíte trochu jiné chuti i konzistence – okraje budou příjemně křupavé.

02.

Do nastrouhaných a vymačkaných brambor přidejte trochu mléka (přiměřeně), pak prolisujte několik stroužků česneku, okořeňte majoránkou a solí. Pak zahustěte asi dvěma lžícemi hladké mouky a poprvé ochutnejte. Přidejte ještě suroviny dle chuti.

03.

Jako skvělou vychytávku berte tenhle tip: Hotovou hmotu vyklopte z misky do velkého cedníku a ten posaďte zpátky na misku – zajistíte si tak, že hmota nebude během práce řídnout, protože přebytečná voda odkape.

04.

Bramboráky opečte na oleji nebo sádle z obou stran. Nakonec ještě horké bramboráky posypte nastrouhaným sýrem, který se na nich příjemně rozpustí.

Znáte něco lepšího než je bramborák? My ano, je to gugla.

Reklama

Související témata:

Načítám