Hlavní obsah

Sýrová cuketa

Hodnocení:
(35)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Nejen pěstitelé cukety uvítají nové nápady, jak tuto supervariabilní zeleninu využít na maximum! Editorka Jana N. předvedla, jak cuketu „propašuje“ do rodinného jídelníčku i v období, kdy jich její zahrádka produkuje několik denně. Do sýrových špízů!

  • cukety
  • camembertu
  • slaniny
Článek

Postup

Krok 1: Nakrájejte celou cuketu na asi centimetrová kolečka. My ji máme raději šťavnatější, takže ji moc nepotíme, ale to záleží na vkusu, klidně kolečka na chvíli rozložte na utěrku, jemně je posolte a nechte vytéct část šťávy. Pak je třeba kousky pořádně odsát další suchou utěrkou. Mezi kolečka vkládejte kousky slaniny a na tenké plátky rozkrájený sýr.

Krok 2: Skládejte zpátky do tvaru cukety – pomoci si můžete špejlí, tedy tvořit jakýsi „špíz“. Celou cuketu potom zabalte do alobalu a pečte v troubě na 180 stupňů asi 25 minut. Cuketa skvěle natáhne chuť sýra. Podávejte s chlebem nebo bramborami jako přílohou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek