Hlavní obsah

Dokonalé chlebíčky: 3 pomazánky, které musíte zkusit

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česnekový dech, lehce oschlé chlebíčky a půlnoční objímačky s téměř cizími lidmi k oslavám příchodu nového roku prostě patří. Ale i to můžete podstupovat stylově! Vyrobte domácí pomazánky, na které budou vzpomínat i ti, kteří mají jinak celý večer v mlze…

Článek

Klasickou česnekovkou sice nikdy nic nezkazíte, ale pokud zrovna neplánujete klání o tu nejlepší sýrovou pomazánku v pěti verzích, zkuste vyrobit i méně obvyklé variace - z uzeného kuřete, červeného zelí nebo oliv.

Uzené kuře & paprika

Šťavnatá pomazánka z uzeného kuřete, mrkve a krémového sýra je perfektní variantou pro masožrouty i ty, kteří chtějí už před koncem roku trochu odlehčit. Chutná jen tak nebo ozdobená vařenými vajíčky, vypraženou slaninkou a jarní cibulkou.

Foto: Greta Blumajerová

Favorit redakce? Uzená kuřecí!Foto: Greta Blumajerová

Červené zelí & vlašské ořechy

Pěkně řízná zelná pomazánka s vlašskými ořechy je zaručené téma - zaručuji, že se vás pro její krásně fialovou barvu každý minimálně jednou zeptá, z čeho je. Doplňte ji čerstvou rukolou nebo praženými oříšky.

Foto: Greta Blumajerová

Když zamlčíte tu trošinku majonézy, můžete zelnou pomazánku s klidným srdcem nabídnout i těm, kteří dietu pro jistotu začínají hned po půlnociFoto: Greta Blumajerová

Olivy, kapary & česnek

Hned několik chutí středomoří v sobě spojuje tato pikantní olivová tapenáda. Perfektní je na topinkách i čerstvé bagetě a neměli byste zapomenout ani na lahvinku (dvě, tři…) dobrého vína na spláchnutí.

Foto: Greta Blumajerová

Olivy, sušená rajčata, kapary a ančovičky si s topinkami a troškou česneku skvěle rozumíFoto: Greta Blumajerová

Máte nějakou oblíbenou dobrotu, bez které si silvestra neumíte představit?

Načítám