Hlavní obsah
3,3
(31)
Foto: Kate.cat, Shutterstock.com

Foto: Kate.cat, Shutterstock.com

Aktualizováno

Výživová poradkyně a fitness trenérka Lucie Tvrdoňová nedá dopustit na pudink z perel tapioky, což je škrob z kořene rostliny manioka rostoucí v Jižní Americe. Tapiokové perly jsou bohaté na sacharidy, které dodají energii, a dále na mnoho cenných látek jako vitamin B, kyselina listová, vápník, draslík, fosfor, magnézium, železo i vláknina.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Budete potřebovat
  • 100 g tapiokových perel
  • 1 ks banánu
  • 500 ml kokosového mléka
Článek

Postup

01.

Tapioku přes noc namočte do vody tak, aby voda dosahovala ještě přibližně dva články prstu nad vrstvou tapioky.

02.

Druhý den můžete scedit a uvařit v mléce rovnou s banánem (případně s trochou sladidla) za stálého míchání, dokud tapioka úplně nezprůhlední.

03.

Konzistenci nechte jako pudink, klidně řidší, později ztuhne. Dochuťte lžičkou medu či jiného sladidla, servírujte s oblíbeným ovocem a ořechy, třeba s pekanovými.

Mrkněte i na další tipy na zdravé svačinky, třeba na pečenou ovesnou kaši, mandlovou nutellu nebo cizrnový salát!

Reklama

Načítám