Hlavní obsah

Pečená ovesná kaše podle Michaely Bebové

Hodnocení:
(227)
Foto: Katrina Elise Designs, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

I když si ji nejčastěji dopřáváte na snídani, ve studené pečené formě se může stát skvělou svačinou pro děti i dospělé. Biochemička a nutriční specialistka Michaela Bebová přináší recept na lahodnou ovesnou kaši plnou kvalitních sacharidů, zdravých tuků, bílkovin a cukrů z ovoce. Jako zdravý moučník si ji můžete dopřát kdykoliv dostanete chuť.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 100 g ovesných vloček
  • 14 g chia semínek
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 ks banánu
  • 40 g rozinek
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 170 °C.

Krok 2: V míse nejprve smíchejte všechny suché ingredience. Poté přilijte mléko, přidejte jogurt a nakonec rozmačkaný banán. Vše důkladně promíchejte.

Krok 3: Těsto nalijte do menší obdélníkové formy a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

Krok 4: Hotovou pečenou ovesnou kaši nechte vychladnout a poté ji nakrájejte na kusy. Uchovávejte v ledničce.

Vyzkoušejte i další svačinky podle odbornic jako třeba tapiokový pudink, mandlovou nutellu nebo cottage na několik způsobů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek