Hlavní obsah
Foto: OlgaBombologna, Shutterstock.com

Foto: OlgaBombologna, Shutterstock.com

Tento salát kromě vitaminů a minerálů dodá také potřebnou energii a navíc skvěle zasytí. „Cizrna dodá komplexní sacharidy, bílkoviny i pořádnou dávku vlákniny. Tahini je zase skvělým zdrojem zdravých tuků a vápníku,“ vysvětluje nutriční terapeutka z ProVeg Česko Veronika Baťová. Můžete si jej sbalit do krabičky a vzít kamkoliv sebou.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 hrnky cizrny
  • 1 ks salátové okurky
  • 4 stonky řapíkatého celeru
    9
  • 150 g listového špenátu
  • 170 g pasty tahini
    8
    11
  • 1 ks citronové šťávy
  • 5 g soli a pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pro přípravu dresinku smícháme tahini, citronovou šťávu, sůl a špetku pepře. 

02.

Očištěnou a nakrájenou zeleninu s propláchnutou uvařenou cizrnou smícháme v míse s dresinkem. Dle chuti vmícháme čerstvý kopr.

03.

Podáváme s plátkem čerstvého chleba.

Vyzkoušejte i další svačinky, třeba pečenou ovesnou kaši, tapiokový pudink nebo mandlovou nutellu!

Načítám