Hlavní obsah

Tarotový horoskop na prosinec: Raci si Vánoce užijí! A vy?

Foto: ibreakstock, Shutterstock.com

Foto: ibreakstock, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obchodních domech už je sice vánoční výzdoba snad od září, ale teď už se s přicházejícím adventem Vánoce doopravdy blíží. Jaké budou vaše svátky? A jak proběhne konec roku? Tarotové karty pro vaše znamení vám odpoví.

Článek

Prosincový úplněk zazáří na nebi 22. a ponese se ve znamení citlivého a rodinně založeného Raka. To sice znamená, že na Vánoce domů přijede pravděpodobně mnohem více lidí než obvykle, protože zatouží po takzvaném teple rodinného krbu, ale také budou všichni daleko přecitlivělejší k jakékoli kritice, výtkám a ostřejším slovům.

Pozor tedy na jazyk, ať vám vánoční pohodu nezkazí zbytečné hysterické výlevy a uraženost jednotlivých členů rodiny. Užijte si to, že budete spolu. A co prosinec chystá právě pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) král pentaklů – páže pohárů – Soud

V poslední době vás to už v práci prostě nebaví, nic vás nenadchne. Prosinec vám přinese vysvobození od úmorné rutiny a nudy. Zasáhne vyšší moc v podobě šéfa a vám bude nabídnuta nová pracovní příležitost. Berte všechno, co přijde, a nebudete se stačit divit. Laskavé gesto vás příjemně naladí a štědrá velkorysá nálada vám nějakou dobu vydrží, tak si ji nenechte pokazit a rozdávejte ji, jak můžete. S vidinou něčeho nového, něčeho, na co se doopravdy můžete těšit, se i ta nudná klasika bude doklepávat snadněji.

Býk (21. 4. – 21. 5.) páže pentaklů – 7 holí – eso pohárů

Po pracovní stránce nebude prosinec pro Býky úplně ideální. Najde se totiž někdo, kdo vás bude zpochybňovat a kritizovat – vánoční večírky a celofiremní setkání či hodnocení roku jsou k tomu jako dělané. Nedejte se a obhajte sami sebe. Vy sami víte, jak si stojíte, co za to stálo a co se vám naopak nepovedlo. Když si všechno s dotyčným kritikem vyříkáte, vaše vztahy se vyjasní a porozumíte si, navzájem se pochopíte. Jen pozor, všechno formulujte slušně, ať už si ve skutečnosti o daném člověku myslíte cokoli.

Adventní soutěž na Proženy.cz

Foto: Archiv firmy

Milé čtenářky, první adventní neděli, tedy 2. 12., na webu Proženy.cz začíná vánoční soutěž, ve které můžete každý den vyhrát kosmetický balíček Noční vanilka z limitované edice v ceně 599 Kč. Stačí, když najdete vánoční symbol, který se bude denně až do 23. 12. objevovat v jednom z článků. Ta, která ho najde jako první a napíše zprávu na náš Facebook, ve kterém článku výherní symbol našla, dostane právě tento voňavý dárek. Jak vypadá symbol, který máte hledat, i pravidla soutěže najdete v krátkém článku na webu Proženy.cz již v sobotu 1. 12.Foto: Archiv firmy

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 4 holí – Hvězda – 10 mečů

Pro vás bohužel prosinec nebude úplně ideálním měsícem. Potkalo vás něco, co se těžko akceptuje a s čím se člověk jen nelehko vypořádává. Najednou si nejste jisti vůbec ničím, navzdory svému obvykle poměrně zdravému sebevědomí. Mějte na paměti, že naděje umírá poslední – a ve vašem životě září jasně, jako hvězda. Držte se své optimistické nátury, poslouchejte, co vám říkají vaši blízcí. Do konce roku se věci srovnají a vy budete moci za vším udělat čáru a rok 2019 si nalinkovat hezky zčerstva znovu.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Slunce – Velekněžka – eso pentaklů

V prosinci rozhodně zazáříte, protože se povezete na vlně vitality, energie a nadšení, která vás ohromně nabije a díky níž bude všechno vypadat jednoduše a nekomplikovaně. Vánoční stres z nakupování dárků a rodinných návštěv? Ani náhodou, vy jste ve svém živlu. Dejte však pozor a poslouchejte svou intuici – napoví vám, jak postupovat. Někdy je totiž nutno stát nohama na zemi a nenechat si nadšení přerůst přes hlavu. Pokud se budete řídit tím, co vám našeptává vaše podvědomí, dojdete ke svému cíli a rok 2018 zakončíte se vší slávou.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 6 pentaklů – 7 mečů – 3 meče

Nejprve něco, co asi slyšet tak úplně nechcete: v prosinci vás čekají vztahové trable. Dobrá zpráva je, že je můžete lehce vyřešit – stačí, když zachováte chladnou hlavu, otevřete své srdce a budete zcela upřímní. Dostanete se totiž do situace, kde proti sobě budou válčit vaše emoce a rozum. Taková vánoční klasika. Žádné řešení není jednoznačně správné, ale nelžete si, buďte k sobě i okolí upřímní a odhalte celou pravdu. Tak vaše rozhodnutí nakonec všichni přijmou a ocení váš přístup. Svátky jsou navíc časem díků, projevte vřelost a vděčnost těm, kteří si to zaslouží.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Lvi se nevyhnou vztahovým problémům, ale pokud zachovají chladnou hlavu, zvládnou je bez úhonyFoto: nd3000, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) královna pentaklů – 2 meče – 5 holí

Jak už to tak bývá, Vánoce vlastně ve skutečnosti nejsou příliš svátky klidu, pohody a harmonie, spíše naopak. Celá rodina se sejde a dochází na konflikty. Někdo ve vaší blízkosti se vás snaží zatáhnout do rozbroje, který se vás absolutně netýká. Chcete zůstat stranou, tak to taky udělejte. Nenechte se. Někdy je zkrátka lepší být mimo a nechat věci, aby se udály, nezasahovat. Ačkoli máte pochybnosti, cítíte se rozpolceně a máte pocit, že musíte bojovat, jen byste si tím přidělali starosti. Schovejte si i škodolibost a „já to říkal/a“, naopak buďte chápaví a smířliví.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Vůz – 3 pentakly – 5 mečů

Pro vás bude prosinec vlastně ideálním koncem roku, protože vaše karty značí, že uzavřete všechno to, co konec potřebuje, a zároveň se už v plné síle pustíte do nových projektů a začátků. Silvestr udělá za starým rokem tlustou čáru a vy začnete další cestu s čistým štítem. Jen si dejte pozor na to, jak dál vykročíte – pokud nezačnete správně, špatná rozhodnutí se za vámi potáhnou po celý začátek roku, tak si dvakrát rozmyslete, do čeho se pouštíte. Je lepší si vybrat cestu nesnadnou a ukázat pevnou vůli, výsledky pro vás budou daleko uspokojivější. Karta Vůz znamená vítězství, tak k němu skutečně zamiřte.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 8 mečů – král pohárů – 2 holí

Prosinec přinese nutnost vypořádat se s autoritativní figurou ve vaší rodině, která vás už delší dobu nějakým způsobem omezuje: a to Štíři špatně snášejí. Už delší dobu v sobě máte něco, co byste potřebovali dostat ven, něco, čemu byste se neměli bránit. Neduste to v sobě. Není dobré věci držet dlouhodobě pod pokličkou, zbytečně narostou do obludných rozměrů a vzkypí. Dostaňte to ze sebe – ale kultivovaně a ohleduplně. Počkejte si ale na správnou chvíli, až budete vy i druhá strana příjemně naladění. A buďte ohleduplní, nekazte večer všem ostatním.

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Císařovna – 2 pentakly – 8 pentaklů

Na konec roku jste si toho naložili víc, než zvládáte, a teď před sebou hrnete pořádný kopec „deadlinů“. Je čas nastolit atmosféru harmonie a usadit se, vybrat si, kde je vaše místo, nesedět zkrátka zadkem na deseti posvíceních. Jen tak se můžete dále rozvíjet a vzkvétat, pracovat na sobě a vyvíjet se. Soustřeďte se hlavně na svůj talent a dovednosti. Nejprve se ale musíte poprat s tím, co už máte na krku. Zatněte zuby, oželte pár pohádek, ale pak se taky odměňte odpočinkem, cukrovím a dalšími příjemně zimními aktivitami.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Kolo štěstí – 9 mečů – Svět

Tak jako si některá znamení dobu předvánoční více než užívají, pro vás to zkrátka není žádný med. Stres a panika vás zasáhnou plnou silou a na chvíli taky úplně ohromí. K obvyklému bláznění s úklidem a dárky se přidá ještě nějaká vážnější nepříjemnost a vy se ocitnete na dně svých sil. Nezbývá nic jiného než se na okamžik zastavit, nadechnout se a srovnat si myšlenky. Zlé věci se zkrátka občas dějí, stejně tak ty dobré, a je důležité mít v hlavě srovnáno, čemu přikládat důraz, a čemu ne. Prodýchejte to, uklidněte se. Konec roku pak bude příjemně poklidný a harmonický.

Foto: Alliance, Shutterstock.com

Na Kozorohy dopadnou Vánoce plnou vahou. Po počáteční nervozitě a hrozícím zhroucení bude třeba vše si dobře zorganizovatFoto: Alliance, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 10 pentaklů – 8 holí – 4 meče

Poslední měsíc v roce se ponese ve jménu vrcholů a pádů. Nejprve vás zalije příliv nadšení a energie, všechno se bude měnit, všechno se bude vyvíjet, všechno půjde vpřed. Budete mít spoustu nápadů, v práci i na dárky pro své nejbližší. To si ale také vyžádá obrovské množství vaší síly a nechá vás to zcela vyčerpané. V druhé polovině prosince se tak budete cítit jako tělo bez duše, bez chuti cokoli dělat. Takže, nenechte to dojít tak daleko a nastolte rovnováhu – máte právo říct ne! Delegujte, rozdělujte, spěte, ať na konec roku úplně nevyhoříte.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) rytíř pentaklů – 8 pohárů – Smrt

Jakkoli je to pro Ryby poměrně netypické, v poslední době jste se zahleděli do své práce a na rodinu trochu zapomínáte. Pokud něco rychle nezměníte, a to razantně, pokud nedůležité podružnosti nevypustíte ze svého života, přijdete o něco mnohem cennějšího a sklouznete spirálou rovnou do deprese a apatie. Držte se svého pragmatického přístupu a dále tvrdě pracujte, ale vyberte si, do čeho budete vlastně svou energii vkládat. A o svátcích hoďte práci za hlavu a pořádně si užijte dny s těmi, na kterých vám záleží nejvíc.

Jak se těšíte na nadcházející svátky? 

Reklama

Související témata:
Konec roku

Načítám