Hlavní obsah

Tarotový horoskop: Tohle přinášejí karty jednotlivým znamením!

Foto: Profimedia

Květen je měsíc lásky. Týká se to ale každého? Podívali jsme se do tarotových karet...Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květen je měsícem příjemným a plným slunce a díky tomu i dobré nálady. Na co se můžete během pátého měsíce v roce těšit? To vám prozradí tarotové karty!

Článek

Kdy se můžete těšit na květnový úplněk? 21. května a Luna bude stát ve znamení Střelce, stejně jako o měsíc později. To znamená, že před sebou máte dny plné smíchu a zábavy a že všichni budou mít energie a sil více, než je obvyklé. Střelec je totiž takovým dobíječem baterek, což se projeví na úplňku samotném, který bude hodně výrazný a citliví jedinci se asi během nocí kolem něj moc nevyspí.

Co dalšího může květen nabídnout právě pro vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.) 4 pentaklů – Císař – Svět

V uplynulých měsících jste tvrdě pracovali na tom, abyste se dostali ke svému cíli, abyste si mohli splnit své sny. Zdá se ale, že jste trochu slepě zapomněli na své blízké, které jste z nedostatku času tak nějak vyškrtli z diáře, takže si teď nemáte s kým své sny plnit. Co to znamená? Je čas zamyslet se nad tím, co je opravdu důležité, a co zase tolik ne. Srovnejte si priority dřív, než bude pozdě, a všechno se zase v dobré obrátí. Když uznáte svou vinu, ti, kdož jsou pro vás důležití, omluvu jistě přijmou.

Býk (21. 4.–21. 5.) Král pentaklů – 10 mečů – Rytíř mečů

Vsugerovali jste si, že když se před vámi objeví překážka, jedinou možností, jak se zachovat, je jít dál. A když budete dostatečně vytrvalí, prostě se dostanete skrz, porazíte ji. Je načase si uvědomit, že není třeba narazit vždy hlavou do zdi, často se dá situace taky obejít. Nestyďte se přiznat svou „porážku“, uznat vlastní mýlku je přece velice moudré a odvážné. Pokud totiž budete pokračovat dál jako doposud, možná budete na ostatní působit silně a nedotknutelně, ale sami sobě ublížíte.

Foto: Profimedia

Blíženci, zkuste projevit svou přirozenost, věčná sebekontrola vám škodíFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.) Velekněz – Královna pohárů – 8 holí

Snažíte se zapadnout, najít si své místo ve stádu, a hlavně nijak nevyčnívat, být prostě takoví, jací být „máte“. Kvůli tomu však ochuzujete sami sebe i své okolí. Protože se tváříte jako někdo jiný, neustále se omezujete a vaše okolí zase přichází o originální a jedinečnou osobnost. Ukažte svou pravou tvář, nebojte se být jiní, protože i jinakost je cestou k úspěchu. A pak už jen vyčkávejte na změny, které do vašeho života díky tomuto odvážnému rozhodnutí přijdou. Nebudete čekat dlouho.

Rak (22. 6.–22. 7.) Věž – 7 holí - Milenci

Máte pocit, že se váš život prostě hroutí. Pokazila se jedna věc, a teď se to zkrátka sype celé – a vy jen bezmocně stojíte uprostřed ruin a nevíte, co si počít. Když se životy sype na kusy, je třeba zachovat chladnou hlavu. Nepanikařte a bojujte, sami za sebe, za to, co je pro vás důležité. Nebojte se nechat jít věci, které za to nestojí, ale ty, na kterých vám záleží, nepusťte z očí. A věřte, že až se situace zase stabilizuje, bude lepší než dříve. Zjistíte, komu opravdu můžete věřit a na koho je spolehnutí – a to se počítá.

Lev (23. 7.–22. 8.) 7 pohárů – 2 hole – 3 meče

Občas vás děsí škála příležitostí, která se před vámi otvírá a ze které si můžete vybírat, jak budete pokračovat ve svém životě dál. Máte tolik možností a rozhodnout se jen pro jednu se zdá být takovým plýtváním! Pravdou však je, že stačí dát na svou intuici a šestý smysl, protože jen jedna z možností je pro vás ta pravá – a pokud si vše dobře promyslíte, odhalíte ji. Ponořte se sami do sebe a naučte se sami sebe znát. Potom v sobě budete mít pokaždé, když si s něčím nebudete jisti, hlas, na který se lze spolehnout.

Foto: Profimedia

Panny, nikam se nehoňte a nelámejte věci přes koleno. Vyčkejte. Váš čas rozhodně přijde!Foto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.) Smrt – 4 pentakly – 2 poháry

Změna, která se odehrává ve vašem životě, je osobního ražení a nějakým způsobem vás uvádí do rozpaků. Nejste si jisti, zda dokážete tuhle část sebe samých přijmout a ještě hrdě čelit společnosti. No, tak to zatím prostě nedělejte. Dokud se nebudete cítit připraveně, nemusíte hnout ani prstem, zkrátka vyčkejte, až na to budete mít. Až poté vám sdílení přinese tolik kýžený pocit úlevy, míru a harmonie, teď byste byli jen vystresovaní a neklidní – a to není to, po čem by někdo toužil.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Kolo štěstí – Ďábel – 8 pohárů

Právě teď se vám zdá, že ať se snažíte, jak chcete, nedokážete nic ovlivnit. Vesmír si s vámi stejně dělá, co se mu zamane, a vy tak jen stojíte zmítáni náhodou sem a tam. Hlavní problém ale není v tom, že by se vám dělo nějaké příkoří – zraňuje to vaše ego a přijdete si kvůli tomu méně důležití a schopní. Pokud ale přijmete osud za své, pokud uznáte, že jsou síly, které nemůžete nijak ovlivnit, a poklidně je přijmete do života, dospějete. Posunete se někam dál a to by mělo být vaším cílem.

Štír (24. 10.–22. 11.) Král pentaklů – 6 pohárů – 6 pentaklů

Již před nějakou dobou jste dveře do svého života uzavřeli před otcovskou figurou – nemusí to být přímo otec sám, ale někdo, jehož úsudek je pro vás důležitý a cítíte k němu hluboký cit. Zklamal vás a vy jste ho odstřihli. Ale teď máte najednou pocit, že vám chybí. Že po něm zůstalo ve vašem životě prázdno. Otevřete svou mysl a najděte k němu cestu zpět. Vraťte ho tam, kam patří. A on se vám odvděčí tím, že vrátí vašemu životu balanc, protože dorovná misky vah.

Střelec (23. 11.–21. 12.) 7 pentaklů – 8 pentaklů – Milenci

Pracujete na tom, abyste dosáhli něčeho, co má pro vás obrovskou důležitost, do čeho jste vložili již mnoho času a energie. A držíte se svého snu navzdory tomu, že se vás už mnozí pokusili od něj odradit. Pokračujte v tom! Čím víc úsilí do tohoto úkolu vložíte, tím bohatší se vám dostane odměny. A hlavně se v procesu naučíte mnoho nového, což pro vás bude možná největším benefitem. A jako příjemný bonus sami sobě dokážete, že se můžete na své schopnosti spolehnout, že si můžete věřit.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 2 hole – 10 mečů – Páže mečů

Rozvinula se u vás jakási posedlost – chcete vědět dopředu, co vás čeká. Chcete být připraveni na všechno, aby vás nic nemohlo zaskočit nebo překvapit. Tak se zastavte. A pochopte, že to nejde. Pochopte, že svět není předem pevně nalinkovaný a vy zkrátka nemůžete vědět všechno. Přijměte porážku, kterou vám vesmír zasadil, se ctí. Když pochopíte, že na některé věci se prostě připravit nedá, více rozvinete svou schopnost improvizace, která je v našem světě tak důležitá.

Foto: Profimedia

Vodnáři by se mohli realizovat například v charitěFoto: Profimedia

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Slunce – 6 pentaklů – 7 holí

S jarem jste plní energie a nadšení a hledáte, do čeho byste je mohli investovat, do čeho se pustit. A co takhle pomoci těm, kteří na tom tak dobře jako vy momentálně nejsou? Zkuste si vybrat nějakou charitu nebo dobrovolnický spolek a nějak jim pomozte – nejde ani tak o peníze, jako spíše o vynaložený čas a úsilí. Naučí vás to pokoře a ještě poznáte zajímavé osobnosti, se kterými byste jinak nepřišli do styku. A komunikativních dovedností nikdy není dost.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 5 pohárů – 4 pentakly – Císařovna

Litujete rozhodnutí, která jste v posledních dnech učinili, přijde vám, že jste uškodili sami sobě. A proto se snažíte nashromáždit všechno, co z vašeho života před oním rozhodnutím zbylo, a slepit to zpátky, abyste byli tam, odkud jste vyšli. Nechte toho. Nebude to fungovat, do jedné řeky dvakrát nevstoupíš. Přijměte rozhodnutí, jaké jste udělali, a stůjte si za ním. Zařaďte ho do svého života, protože jedině tak se budete moci posunout někam dál. To za to stojí.

Květen tedy přináší mnoho novinek pro všechna znamení. Na jaké se nejvíc těšíte vy?

Reklama

Načítám