Hlavní obsah

Těhotenství vévodkyně Kate: Jak se bude dítě jmenovat a kdy se narodí?

Foto: Profimedia.cz

Bude třetí dítě holčička, nebo kluk?Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před měsícem oznámila britská královská rodina tu šťastnou zprávu, že na cestě je další následovník trůnu. A na povrch vyplývají první zprávy o tom, jak se bude další následovník trůnu pravděpodobně jmenovat a kde bude vévodkyně Kate rodit.

Článek

Ačkoliv za poslední měsíc nebyla vévodkyně Kate vidět, slyšet o ní bylo až až. Čeká totiž se svým manželem princem Williamem třetí dítě. Ani toto těhotenství pro ni ale není procházkou růžovou zahradou, a tak musí být v klidu, aby nepřitěžovala ani sobě, ani plodu. Kromě toho, že vévodkyně trpí nevolnostmi, však na povrch začínají vyplouvat i další skutečnosti ohledně jejího těhotenství a dalšího následovníka trůnu.

Jaké nevolnosti trápí Kate?

Neustále se hovoří o tom, že vévodkyně Kate trpí nevolnostmi, proto nebyla ani u prvního školního dne prince George a proto se nezúčastňuje veřejných akcí. Není to klasická těhotenská nevolnost, jak by se mohlo zdát, ale hypermesis gravidarum. Jde o vzácný stav, kdy ženu trápí nadměrné zvracení, které může ale způsobit vážnější potíže. Těmi jsou například dehydratace, ztráta hmotnosti, která by mohla poškodit plod, nízký tlak nebo ketózu, která je způsobena tvorbou chemikálií v krvi a moči.

Foto: Profimedia.cz

První školní den musel prince George doprovodit jen tatínekFoto: Profimedia.cz

Kdy se narodí?

Když na začátku září královská rodina oznámila, že je vévodkyně Kate těhotná, nesdělili, ve kterém měsíci je. Dá se to ale odvodit. Nepsané pravidlo, kterého se drží většina nastávajících, je po uplynutí třetího měsíce. Tedy když s touto radostnou zprávou vyšli ven, mohla být Kate akorát na začátku čtvrtého měsíce. Podle všeho se v Buckinghamském paláci mohou těšit na dětský pláč nejdříve v únoru příštího roku. Vše tomu nasvědčují i narážky z červencové cesty do Polska, kde si vévodkyně neodpustila žertík na téma těhotenství.

Foto: Profimedia.cz

Křtiny malé princezny CharlotteFoto: Profimedia.cz

Jak se bude jmenovat?

Když se narodil první potomek prince Williama a vévodkyně Kate, veřejnost se jeho jméno dozvěděla až dva dny po porodu. U druhorozené, princezny Charlotte, to bylo necelé tři dny po porodu. Ačkoliv do poslední chvíle nejsou jména královských členů rodiny jasná, sázkaři měli vždy své tipy a jinak tomu není ani teď. Nyní se v kuloárech objevují nejčastěji jména Alice, Alexandra, Mary, Amelia pro holčičku a Frederick, James, Arthur a Philip pro chlapečka. Nejvíce ale sází na Alice a Arthura. Co byste si tipli vy?

Foto: Profimedia.cz

Kate a William vybírají tradiční jména. Jak pojmenují další dítě? Foto: Profimedia.cz

Kde se dítě narodí?

Vévodkyně Kate chtěla rodit princeznu Charlotte v domácím prostředí, v Kensingtonském paláci. Nakonec však na doporučení lékařů rodila v Nemocnici svaté Mary, kde se narodil i princ George. Pokud nyní vše půjde podle plánu, chtěla by rodit doma, aby se vyhnula všudypřítomným fotoaparátům, které jak při prvním, tak při druhém porodu obklopovaly několik dnů porodnici, aby zachytily ty nejlepší snímky novorozeného prince či princezny. Jestli bude ale vévodkyni opět doporučeno rodit v porodnici, opět zvolí Nemocnici svaté Mary. Mimochodem, tady rodila i Diana oba dva své syny.

Foto: Profimedia.cz

Kate by chtěla rodit v domácím prostředí, aby unikla novinářům, kteří čekají před porodnicíFoto: Profimedia.cz

Stane se králem, nebo královnou?

Ačkoliv v nástupnické linii bude, pravděpodobnost, že nakonec skutečně třetí dítě Kate a Williama usedne na trůn, je mizivá. V současné době je totiž prvním následovníkem v linii princ Charles, poté William, princ George, princezna Charlotte a pak teprve dítě, které teď Kate čeká. A kam se poděl princ Harry? Tomu už se veškeré šance na to, aby se stal králem, rozplynuly. Nyní je v nástupnické linii až na šestém místě.

Foto: Profimedia.cz

Další potomek bude pátý v pořadí na krále či královnuFoto: Profimedia.cz

Bude to poslední dítě Kate a Williama?

Po svatbě královský pár řekl, že by chtěli mít čtyři děti, stejně jako současná královna. A i když to vypadá, že tato představa se zhmotňuje, konečného čísla čtyř asi nedojdou. A to kvůli zdravotním komplikacím, které Kate pravidelně během všech těhotenství trápí. Na druhou stranu, nikdy neříkej nikdy, po narození dítěte třeba opět na vše zapomene a pokusí se s Williamem o další.

Foto: Profimedia.cz

Bude Kate těhotná i počtvrté? Foto: Profimedia.cz

Přáli byste královské rodině holčičku, nebo chlapečka?

Reklama

Načítám