Hlavní obsah

Test dlouhotrvajících make-upů: Jak dlouho zůstanou na vaší tváři?

Foto: Archiv redakce

Vyzkoušely jsme dlouhotrvající make-upy doslova a do písmene na vlastní kůžiFoto: Archiv redakce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na obalech najdete smělá prohlášení, že vydrží osmnáct i čtyřiadvacet hodin. Takže jsme se nechali nalíčit a vyzkoušeli, jakou výdrž tyto make-upy opravdu mají. A výsledky byly víc než překvapivé.

Článek

Od make-upu chceme, aby naši pleť sjednotil – rozumějte, aby zakryl žilky, pupínky i následky nevyspání z předchozí noci. A je ideální, pokud nás „jako nové“ udrží celý den.

Sáhly jsme tedy po třech nejznámějších značkách a otestovali, kolik jejich dlouhotrvající make-upy vydrží. Modelkami se staly kolegyně z redakce a čtenářka Dominika – všechny s mladou pletí bez zásadních problémů.

Čím se liší ty s „výdrží“?

To, že mají vydržet, naznačuje výrobce nejen v jejich názvu (bohužel většinou v angličtině), ale i údajem v hodinách – v našem případě 18 a 24 hodin, po které má být pleť dokonalá.

„Jsou většinou hutnější a rozhodně je doporučuji nanášet štětcem. Práce při zapracování do pokožky se rozhodně vyplatí, déle vydrží,“ radí vizážistka Daniela Kremláčková. „Odolné make-upy jsou vhodné i na denní líčení, ale nanášejte je na vyčištěnou a hydratovanou pleť a večer velmi pečlivě odličte,“ dodává vizážistka, která práci s make-upy během testu komentuje, stejně jako naše dnešní modelky – tedy Klára, Dominika a Greta.

Dermacol

Foto: archiv redakce

Kolegyně Klára vyzkoušela Dermacol 24 control, odstín 3. Dlouhotrvající, dotekuodolný make-up s koenzymem Q10 má chránit pleť 24 hodin – odolat kontaktu s oblečením. Cena: 279 KčFoto: archiv redakce

První dojem:„Pumpička není moc výkonná, ale to je jediné minus, které vidím. Hutnější konzistence se sice obtížněji zapracuje do pleti, ale výsledek je moc pěkný. Pleť se ihned projasní, make-up hezky kryje a vypadá přirozeně,“ komentuje vizážistka. „Efekt mě příjemně překvapil,“ doplňuje Klára.

Foto: archiv redakce

Po 4 hodinách: Pleť je pořád sjednocená a rozjasněná, ale dole na tváři jsou už vidět žilkyFoto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Po 8 hodinách: Na pleti už jsou vidět póry a žilky. „Začala jsem ho na kůži cítit, jako by byl těžký," říká KláraFoto: archiv redakce

Po 12 hodinách: „Make-up zůstal ve stejné formě na tvářích, ale protože jsem šla na společenskou akci, musela jsem se znovu nalíčit, původní make-up už nestačil," hodnotí Klára.

Max Factor

Foto: archiv redakce

Dominika je nalíčená make-upem Max Factor Lasting Performance odstín 102 Pastelle. Je odolný proti doteku a kontaktu s oblečením, má skvěle krýt, dodat pleti přirozený vzhled. Cena 429 KčFoto: archiv redakce

První dojem: „Pracuje se s ním dobře, ale je patrné, že již při líčení dělá na pleti takové shluky, které je zapotřebí dobře roztírat. Konzistencí je jemnější, ale o trochu hůř kryje než předchozí výrobek. Po nalíčení se hromadí v ohybech kůže a víček,“ říká vizážistka. „Ačkoli mi zatím většina make-upů na pleti vadila, tenhle mi nevadí, na pleti ho necítím, což je skvělé,“ komentuje Dominika.

Foto: archiv redakce

Po 4 hodinách: Na mastnější zóně kolem nosu jsou vidět póry a na čele a kolem úst vznikly viditelné vrásky od smíchu. Celkový dojem je stále dobrýFoto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Po 8 hodinách: I když je obličej na pohled lesklejší, make-up stále drží a „zmizel" jen v oblasti nad nosem. „Mám dojem, že pod ním pleť hůř dýchá, nevadilo by mi se už odlíčit," říká DominikaFoto: archiv redakce

Po 12 hodinách: „Hodně jsem se leskla, takže bylo nutné se pořádně přepudrovat nebo přelíčit, stejně na tom byly jen tváře, zmizel na čele a na bradě," říká Dominika.

L'Oréal Paris

Foto: archiv redakce

Greta testuje L'Oréal Infallible Lasting Perfecting Foundation odstín 120 vanilla. Má vydržet 24 hodin, slibuje perfektní krytí nedokonalostí pleti a výdrž bez kompromisů. Cena 429 KčFoto: archiv redakce

První dojem:„Co se konzistence a krytí týče, připadá mi spíš jako BB cream, je hodně tekutý. Z testovaných kryje nejméně, rozhodně je vhodnější na bezproblémovou nebo sušší pleť. Výhodou je, že se s ním dobře pracuje,“ hodnotí vizážistka. „I když mám na obličeji partie s velmi citlivou pokožkou, která mne občas po použití kosmetiky pálí, make-up mi nevadí, je příjemný,“ říká Greta.

Foto: archiv redakce

Po 4 hodinách: Make-up kryl od začátku nejméně, takže posuzovat na něm míru „opotřebení“ není tak jednoduchéFoto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Po 8 hodinách: Pleť je viditelně lesklá a v mastnějších zónách už make-up nedrží. „Nemám už dojem nalíčení," hodnotí GretaFoto: archiv redakce

Po 12 hodinách:„Make-up je pryč," shrnula výsledek testu Greta.

Závěr:Co se prvního dojmu týče, rozhodně zabodoval Dermacol, který podle našich zkušeností vydržel asi 3 hodiny zcela bez chyby, pak začal slábnout. Max Factor na tom byl přes horší počáteční hodnocení nakonec velmi podobně, jen rychleji ustupoval na čele a kolem nosu. L´Oréal nekryl už na začátku, a jeho výkon byl tudíž slabší i během celé testovací doby.

Dvanáct hodin nevydržel ani jeden z testovaných výrobků tak, abyste stále měly pocit dokonalé pleti – tento efekt trvá maximálně několik prvních hodin.

Jaké zkušenosti máte s dlouhotrvajícími make-upy vy? Napište nám!

Související témata:

Načítám