Hlavní obsah

Test řasenek: Reklamy nám lžou!

Foto: Thinkstock

Která z řasenek test vyhrála?Foto: Thinkstock

Reklama

Ať už v líčení preferujete jakýkoli styl, výrazné řasy milujeme všechny. Výrobci řasenek slibují nevídané zázraky, ale vizážisté často tvrdí, že neexistuje taková, která by uměla prodloužit, prohustit i výrazně nabarvit zároveň. Jak obstály řasenky v našem testu? Sledujte video s překvapivými výsledky!

Článek

Aby test byl opravdu nezávislý a nikdo si nemohl stěžovat, že jsme řasenky špatně aplikovali, pozvala jsem si profesionální vizážistku Ivanu Baudischovou. Testovací tým doplnila figurantka Jitka Smolková, majitelka dlouhých přírodních řas a dalo by se říci, že i „fajnšmekr" v oblasti líčení řas. Posledním porotcem byl zástupce mužského pohlaví kameraman Zbyněk. Videoreportáž z místa činu si můžete prohlédnout zde:

Upozornění: Výběr řasenek byl zcela náhodný. Koupili jsme výrobky, které známe z reklam, jejichž cena je přijatelná, tzn. určená pro nejširší veřejnost. Řasenky slibovaly zhruba stejný efekt a nebyly patrné velké rozdíly v kvalitě nanášecího kartáčku. Výsledky testu se nevztahují ke značce jako takové, nýbrž ke konkrétnímu výrobku.

Rimmel London – Volume flash X1O

Reklama slibuje řasy 10x hustší a objemnější díkypatentovanému složení Lock™, barva na řasy dobře a rychle přilne. Navíc řasenka umožňuje nanášení několika vrstev, ideální jsou dvě. Má speciální zhušťující kartáček se čtyřmi drážkami pro maximální množství barvy. Na internetu se prodává za 189 korun, my jsme ji sehnali v obchodě dokonce za 179,- Kč.

Foto: Zbyněk Prokop

Rimmel Volume flash X10Foto: Zbyněk Prokop

Výsledky testu

Vizážistka Iva: Bohužel při nanášení řasenky se tvořily hrudky, a to i při pomalé aplikaci. Spíš než zhušťující efekt, dokáže řasy prodloužit. Černá barva je výrazná.

Figurantka Jitka: Nelíbí se mi, že dělá žmolky. Když ji srovnám s řasenkou, kterou sama používám, tak nevidím žádný efekt.

Kameraman Zbyněk: Co vidím? Černou, ale žmolkovatou. Podle mě to řasy ani extra nenakroutilo ani neprotáhlo.

Max Factor – 2000 Calorie Dramatic look

Tahle řasenka je v různých obměnách na našem trhu pěkně dlouho a má spoustu fanynek. Přiznám se, že jsem čekala, že v našem testu vyhraje. Ale mýlila jsem se. Po jejím nanesení se prý objem vašich řas zvětší až o 300 %. Neslibuje prodloužení, ale výsledný dramatický vzhled. No uvidíme. Cena byla přijatelná 199,- Kč, za kterou jsme dostali dokonce 9 g. Ptala jsem se kamarádek, které ji používají, zda vysychá, ale všechny se shodly, že tomu tak není.

Foto: Zbyněk Prokop

Max Factor - 2000 Calorie Dramatic lookFoto: Zbyněk Prokop

Výsledky testu:

Iva: Černá barva není nic moc. Ta byla výrazně lepší u Rimmelky. Jinak co se týče zhuštění, bylo opravdu patrné a prodloužení také.

Jitka: Max Factorka lépe natočí řasy než Rimmelka, lépe je oddělí, ale nedodá jim dostatečnou barvu.

Zbyněk: Líbí se mi, dokonce to i oddělilo jednotlivé řasy, prodloužila i zhustila, i když nevím, jestli trojnásobně. Bohužel ta první byla černější.

Astor – Ultra Volume Air Max

7 gramů jsme pořídili za 209,- Kč. Reklama slibuje maximální objem a minimální váhu řas, a to díky exkluzivní patentované technologii „Anti-Gravity”. Dodá až 10x větší objem a natočí řasy až o 80 %. Měla by vám ovšem řasy dvojnásobně odlehčit na rozdíl od ostatních klasických řasenek. Nedrolí se a nerozmazává. Pozitivně hodnotíme to, že je vhodná pro citlivé oči a nositelky kontaktních čoček – je totiž oftalmologicky testovaná. Tak uvidíme, jak dopadne v našem testu.

Foto: Zbyněk Prokop

Astor - Ultra Volume Air MaxFoto: Zbyněk Prokop

Výsledky testu:

Iva: Nejpatrnější je černá barva, ta je opravdu velmi výrazná. Horší je to s prodlužovacím efektem, ten sice je znatelný, ale nic extra. Zhuštění nevidím bohužel žádné.

Jitka: Ta černá je opravdu velmi výrazná. Jinak mi nepřijde, že bych měla řasy nějak hustší ani natočení nevidím. Ovšem při odličování jsem měla velký problém, jde to ztuha!

Zbyněk: Podle mě není nijak významně výrazná, vidím slepené řasy a celé je to takové divné.

Miss Sporty – Pump Up lash

Cenově nejlevnější řasenka v našem testu. 7 ml stálo 89,- Kč. Slibuje velmi sebevědomě nevídaný objem a okamžitou proměnu řas. Má mimořádně velký kartáček, který umí divy a podle toho, kolik vrstev nanesete, získáte i patřičný objem, slibuje až desetinásobný. Dokáže až o 80 % řasy nadzvednout. Nepatří mezi ty objemové řasenky, které slepují nebo žmolkovatí. Každou řasu perfektně oddělí a nalíčí a výsledkem by měly být hladké, intenzivně černé a zdravě vypadající řasy. Je tomu tak?

Foto: Zbyněk Prokop

Miss Sporty - Pump Up lashFoto: Zbyněk Prokop

Výsledky testu:

Iva: Efekt prodloužení hodnotím jako neuvěřitelný a je také hodně černá. Bohužel trochu dělá kousky, protože rychle zasychá pod štětcem. Zhušťovací efekt je trochu slabší.

Jitka: Myslím, že mi řasy pouze hodně prodloužila, ale jiné efekty nepozoruji. Rozhodně se ovšem dobře odličuje.

Zbyněk: Podle mě byly řasy dlouhé, ale nevýrazné.

Maybelline – Volume Express

Za 10 ml jsme zaplatili 149,- Kč. Řasenka slibuje až 3krát větší objem. Patentovaný turbokartáček by měl podle reklamy minimalizovat slepení řas a zajišťovat rovnoměrné nanášení pouhým jedním tahem. Řasenky z řady Volum‘ Express jsou navíc dermatologicky testovány, takže jsou vhodné pro citlivé oči i nositelky kontaktních čoček. Pro dosažení nejlepších výsledků je třeba řasenku nanášet rovnoměrně od kořínků až ke konečkům a po zaschnutí znovu nenanášet.

Foto: Zbyněk Prokop

Maybelline - Volume ExpressFoto: Zbyněk Prokop

Výsledky testu:

Iva: Hned na začátku mě překvapila její řídká konzistence. Prodlužovací i zhušťovací efekt mě nepřesvědčil a ani černá barva není nijak výrazná.

Jitka: Podle mě je to nejhorší řasenka v testu. Barva žádná a prodloužení ani zhuštění nevidím. Myslím, že má hodně slabý efekt ve všech směrech.

Zbyněk: Z mého pohledu má slabý efekt ve všech směrech.

L´Oréal – Double Extension (Carbon Black)

Mezi našimi vybranými řasenkami byla tahle nejdražší. Pořídili jsme ji za 349,- Kč, množství se ovšem dělí na dvě části. Jde o posilující a prodlužující řasenku s intenzivní černou barvou, říká reklama. První aplikujete bázi pro posílení a prodloužení řas, necháte chvilku zaschnout a pak aplikujete barvu. Báze obsahuje Ceramid R pro obnovu a ochranu řas a přírodní vlákna pro výrazné prodloužení řas. Patentovaný kartáček by měl pěkně oddělit řasy a zabránit vzniku žmolků na jejich konečcích. Barva obsahuje komplex silikonů a přírodních vosků pro snadný pohyb kartáčku po řasách a Provitamin B5 pro obnovu struktury řasy.

Foto: Zbyněk Prokop

L´Oréal - Double ExtensionFoto: Zbyněk Prokop

Výsledky testu

Iva: Nevýhodou řasenky je doba aplikace. Musíte počkat, až mírně zaschne první bílá báze. Na druhou stranu prodlužovací efekt je výborný a zhušťovací tak akorát – vypadá to přirozeně. Černá barva je dostačující.

Jitka: Prodlužuje dobře, barvu má hezkou, ale zhuštění moc nevidím. Špatně se odličuje.

Zbyněk: Řasy vypadají přirozeně a jsou viditelně prodloužené.

Při výběru řasenky, což jsme potvrdili i v testu, záleží na tom, co od ní očekáváte. Proto se vždy při jejím nákupu přesvědčte, zda má efekt, který chcete, aby měla. Máte-li řasy samy o sobě dlouhé, budete jistě spokojená s řasenkou, která vám je perfektně obarví a natočí apod. Každá značka má ke konkrétnímu účelu speciální řasenku. Ani jeden z testovaných výrobků neměl skutečně všechny tři efekty. Nicméně by podle nás měla mít řasenka alespoň ten, který slibuje výrobce.

A jaké zkušenosti máte s řasenkami vy? Která se vám osvědčila, i když jsme ji třeba v testu neuvedli, nebo naopak neosvědčila a proč? Napište nám své názory do diskuse nebo na info@prozeny.cz. Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám