Hlavní obsah
3,1
(15)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pořádná rajská polévka s červeným vínem, fazolemi a těstovinovou rýží je nejlepší s čerstvou bazalkou a hoblinami parmazánu.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g másla
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 100 g těstovinové rýže
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks červené cibule
  • 200 ml červeného vína
  • 1 dl rajčatového protlaku
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus, sceďte a dejte stranou.

02.

Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenká půlkolečka a pomalu orestujte na másle do zlatohněda. Zalijte červeným vínem, které nechte vyvařit. Přidejte rajský protlak, orestujte ho a vlijte drůbeží vývar. 

03.

Přidejte scezené fazole, osolte, opepřete a vařte 10 minut. Promíchejte s hotovými těstovinami a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou.

Související témata:

Načítám