Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Měli jste k nedělnímu obědu pečené kuře, ale nestačili jste ho celé dojíst? Máme pro vás tip, jak si poradit s jeho zbytky. Využijte je při přípravě těstovinového salátu a vsaďte se, že žádný zbytek nezůstane!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g penne
  • 350 g kuřete
  • 170 g sterilované kukuřice
  • 75 g černých oliv
  • 1 hrst sušených rajčat
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 ks česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody. Poté je nechte alespoň 10 minut vychladnout.

02.

Mezitím zbytky pečeného kuřete nakrájejte na kostičky, olivy na půlky a rajčata na jemno. Těstoviny promíchejte s kuřetem, olivami, rajčaty, kukuřicí a zalijte zálivkou ze zakysané smetany, propasírovaného česneku, soli a pepře. Nechte odpočinout v lednici a podávejte.

Související témata:

Načítám