Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Měli jste k nedělnímu obědu pečené kuře, ale nestačili jste ho celé dojíst? Máme pro vás tip, jak si poradit s jeho zbytky. Využijte je při přípravě těstovinového salátu a vsaďte se, že žádný zbytek nezůstane!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g penne
    1
    3
  • 350 g kuřete
  • 170 g sterilované kukuřice
  • 75 g černých oliv
  • 1 hrst sušených rajčat
  • 200 g zakysané smetany
    7
  • 1 ks česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody. Poté je nechte alespoň 10 minut vychladnout.

02.

Mezitím zbytky pečeného kuřete nakrájejte na kostičky, olivy na půlky a rajčata na jemno. Těstoviny promíchejte s kuřetem, olivami, rajčaty, kukuřicí a zalijte zálivkou ze zakysané smetany, propasírovaného česneku, soli a pepře. Nechte odpočinout v lednici a podávejte.

Související témata:

Načítám