Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Že se k sobě těstoviny a luštěniny nehodí? Omyl! Tenhle salát je důkazem toho, že pokud přidáte navíc trochu zeleniny, jedná se o skvělý a vyvážený oběd s vysokým podílem bílkovin a lehko stravitelných sacharidů.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
    1
    3
  • 3 ks rajčat
  • 1/2 hlávky listového salátu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 100 g červené čekanky
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 2 lžíce ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, sceďte je a v misce promíchejte s olejem, aby se neslepily. Nechte vychladnout. 

02.

Mezitím si nakrájejte rajčata na menší kousky, salát natrhejte, čekanku nakrájejte na nudličky a luštěniny sceďte. 

03.

Vše promíchejte s těstovinami a ochuťte solí, pepřem, olejem a octem. Posypte ořechy a podávejte.

Načítám