Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

S maďarskou klobásou dostanou i sebejedodušší těstoviny ten správný říz, fazole zvýší jejich biologickou hodnotu a dobře vás zasytí.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 trochu soli
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks maďarské klobásy
  • 1 plechovka bílé fazole sterilované
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na oleji zprudka opečte  nožičky klobásy nakrájené na půlkolečka, přidejte rajčatový protlak, mletou papriku a krátce orestujte. 

02.

Přilijte trochu vody z těstovin, osolte a nechte povařit. Nakonec vmíchejte bílé fazole a prohřejte. Směs promíchejte s těstovinami a podávejte posypané tenkými kolečky jarní cibulky.

Načítám