Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zapečené s těstoviny s mletým masem a sýrem jsou oblíbené na mnoha místech. Zkuste je po italsku, s čerstvou bazalkou a mozzarellou.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
    1
    3
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 dl červeného vína
    12
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g mozzarelly
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Na olivovém oleji orestujte mleté maso, které osolte, opepřete, podlijte trochou červeného vína, přidejte utřený česnek a počkejte, až se alkohol vyvaří.

02.

Poté přidejte nasekanou bazalku, promíchejte s těstovinami, dejte do zapékací mísy, poklaďte plátky mozzarelly a zapečte.

Načítám