Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na rybí těstoviny s cibulkou a smetanovou omáčkou oberte maso z uzené makrely nebo z jakékoliv uzené nebo pečené ryby. Důležité je, aby bylo maso zcela bez kostí.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 lžička soli
  • 2 plátky másla
    7
  • 1 svazek cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 500 g uzené makrely
    4
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Lahůdkovou cibulku nakrájejte na tenká kolečka, zpěňte ji v hlubší pánvi na kousku másla, osolte a zalijte smetanou. Povařte do zhoustnutí. 

02.

Hotovou omáčku promíchejte s těstovinami a s obraným masem z uzené nebo  pečené ryby a dochuťte citronovou šťávou. Servírujte s na kolečka nakrájenou zelenou natí lahůdkové cibulky.

Načítám