Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smetanová omáčka s vínem, cuketkami, parmazánem a uzenou rybou promění špagety v gurmánský zážitek. Nenechte si ho ujít!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 ks šalotky
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 1 lžička dijonské hořčice
    10
  • 1 lžíce parmazánu
    7
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 ks baby cukety
  • 200 g uzené makrely
    4
  • 80 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst čerstvého oregana
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus (stranou si nechte 1/4 hrnečku vody z těstovin). Šalotky oloupejte, nakrájejte nadrobno a nechte zpěnit na troše oleje. Přidejte na půlkolečka nakrájené cukety a pět minut restujte. Poté přilijte bílé víno a nechte odpařit alkohol.

02.

Potom podlijte vodou z těstovin, osolte, opepřete, přidejte kousky vykostěné makrely, smetanu, hořčici, citronovou šťávu z půlky citronu a parmazán a vařte ještě pět minut. Promíchejte s hotovými těstovinami a podávejte posypané čerstvým oreganem nebo jinou oblíbenou bylinkou.

Načítám