Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: gaus-nataliya - GettyImages.com

Foto: gaus-nataliya - GettyImages.com

Milujete ryby? V tom případě by neměly na vaší letní tabuli chybět. Timbálek z lososa se hodí jako osvěžující předkrm.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g uzeného lososa
  • 100 g crème fraîche
  • 1 ks chilli papričky
  • 100 g čerstvého koriandru
  • 1 ks limetky
  • 100 g čerstvých jahod
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

01.

Crème fraiche smíchejte s polovinou koriandru a limetkové šťávy. Připravte si menší mističku nebo formičku, vyložte ji fólií a po obvodu vyskládejte plátky uzeného lososa. Naplňte ji krémovou směsí a zabalte do potravinové fólie.

02.

Na dresink smíchejte ocet, olivový olej, zbytek limetkové šťávy a koriandru, nasekanou chilli papričku, cukr a jahody. Opatrně vyklopte a podávejte s malým salátem a rozpečenou bagetkou.

Jako lehkou večeři či oběd si můžete připravit lososový salát s opékaným bramborem.

Reklama

Související témata:

Načítám