Hlavní obsah

Tip na vydatnou snídani: Frittata s listovým špenátem a fetou

Foto: Marcel Rozhoň

Frittata je ideální jako snídaně nebo rychlá večeřeFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Připravte si bleskovou snídani nebo večeři. Frittata je hotová během chvilky a s lahodným sýrem a čerstvým listovým špenátem chutná skvěle!

Článek

Frittata patří mezi oblíbené italské pokrmy, které můžete konzumovat za tepla i za studena. Rozdíl proti klasické omeletě je v tom, že je pevnější i vydatnější. Můžete do ní přidávat různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek nebo další ingredience podle chuti. My zvolili listový špenát a fetu.

Frittata se špenátem a fetou

Na 4 porce budete potřebovat: 8 vajec, 200 g čerstvého špenátu, 1 malou cibuli, 1 stroužek česneku, 150 g sýru Feta, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje

Postup: V hlubší pánvi, která je vhodná i na pečení, nechte rozehřát olej. Cibuli nakrájejte nahrubo nebo na půlměsíčky, česnek na tenké plátky. Cibuli i česnek opečte na oleji a přihoďte listový špenát. Nechte ho zavadnout a směs osolte a opepřete. V misce rozšlehejte 8 vajec, rovněž osolte a opepřete a přilejte je do pánve. Na vajíčka rozprostřete na kostičky nakrájený sýr a omeletu opékejte, dokud nebude takřka hotová (trvá to několik minut). Abyste ji zespodu nespálili, tak ji v této chvíli vložte i s pánví do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů Celsia několik minut do doby, než na povrchu mírně zezlátne.

Tip: Do omelety můžete nakombinovat různé druhy sýrů, skvěle chutná například s mozzarellou.

Omeleta patří mezi vděčné a rychlé pokrmy. Zkuste lahodnou paprikovou frittatu nebo třeba sladkou variantu omelety!

Reklama

Načítám