Hlavní obsah

Triky pro silné drápky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kvalitě nehtů můžete napomociFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pokládáte si také otázku, proč zrovna vy musíte mít smůlu na lámavé a slabé nehty? Samozřejmě každý má od přírody dispozice k něčemu jinému, ale v tomto případě se dá na přírodu vyzrát. Prozradíme vám základní triky, se kterými nehty zpevníte, a budou vypadat zdravě a krásně.

Zázračné přípravky z lékárny

Pokud se vám třepí, či lámou nehty, znamená to nedostatek určitých vitaminů a minerálů, které tělo postrádá. Jedním z nich je zinek, má blahodárné účinky nejen pro vaše nehty, ale také vlasy. Můžete ho zakoupit v čisté formě nebo v kombinaci s dalšími vitaminy. Výsledky budou znát po dvou měsících pravidelného užívání, ale ani po této době byste neměly s užíváním zinku přestat, pouze snížit dávky. Vedle zinku je tu další prvek - křemík, v lékárnách se dá sehnat čistý koncentrát v podobě gelu. Stačí si jen každé ráno přimíchat lžičku tohoto gelu do svého oblíbeného džusu a uvidíte, jaké zázraky se budou dít.

Co je doma, to se počítá

Ale nemusíte se spoléhat pouze na sílu užívání minerálů a vitaminů. Vhodné ingredience pro zdravější nehty najdete i u vás doma. Tušili jste, že cibule dokáže nehty krásně zacelit a zpevnit? Stačí cibuli pouze překrojit a odkrojenou částí si přetřít nehty i lůžka. Efektivnější verzí je, když cibuli odšťavníte a vzniklou šťávu vmasírujete a necháte alespoň 15 minut účinkovat. Domácí parafínové zábaly jsou k nezaplacení, jsou výhodou hlavně pro ženy, které nemají čas chodit do nehtových studií a svůj den organizují z hodiny na hodinu. Na kůžičku kolem nehtů je velmi dobrý olivový olej, kůžičku zjemní a pro vás je pak snazší s ní pracovat. Olivový olej můžete nahradit i speciálním nehtovým olejíčkem. Nezapomeňte, že kůžičku nikdy nestříháme! Pomocí dřevěné tyčinky ji zatlačíme směrem dolů.

A co nehtům neprospívá? Jednoznačně sladkosti z řepného cukru! Odvádí totiž z těla důležité minerály. Je tedy pouze na vás, zda se sladkostí vzdáte, nebo nasadíte minerály z lékárny.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Koupelemi zlepšíte stav pokožky i nehtůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Na nákupech

V každé drogerii nebo specializovaných salonech narazíte na širokou škálu výrobků pro regeneraci nehtů, ale nikdo vám nezaručí, že daný přípravek bude mít ve vašem případě stoprocentní účinek. Musíte je na sobě odzkoušet. Nechejte si poradit od kamarádek. My máme velmi dobrou zkušenost se zpevňovačem nehtů Scientifique od Mavala. Lak naneste jako podklad a jako druhou vrstvu požadovaný barevný odstín. Pozornost věnujte i odlakování nehtů, mnohem vhodnější jsou odlakovače bez acetonu, jsou k nehtům šetrnější. Po odstranění laku nehty opět zregenerujte olejíčkem. Věřte, že pak se vám nehty odmění svou krásou.

Související témata:

Načítám