Hlavní obsah

Tipy na dárek k MDŽ: Vyrobte květinové muffiny i anděla!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Chtěli byste potěšit nějakou ženu na MDŽ? Stačí koupit květinu nebo se pustit do výroby osobního dárku. Máme pro vás 5 roztomilých tipů, které zvládnou i děti.

Článek

Mezinárodní den žen se slaví 8. března a něžné pohlaví si zaslouží více než kdy jindy být hýčkány a opečovávány. S malým dárkem nikdy nešlápnete vedle, ať už půjde o květinu, čokoládu či drobný dárek vyrobený s láskou. Proto přicházíme s několika nápady, které můžete připravit doma a darovat pro radost mamince, babičce i kamarádce.

Andělíček

Na andělíčka si připravte jako základ polystyrenový kužel. Seženete ho v papírnictví a hobby obchodech. Kužel obalte kouskem zbylé krajky, kterou přilepte transparentním lepidlem. Krajkou polepte i křídla vystřižená ze čtvrtky. Ta můžete ke kuželu zezadu připíchnout špendlíkem. Hlavičku z ozdobičky na stromeček jsme přilepili tavnou pistolí, stejně jako srdíčko z dekorativního filcu.

Foto: Tomáš Rubín

Hlavičku andílka můžete ozdobit čelenkou z krajky či umělých kvítků na drátkuFoto: Tomáš Rubín

Nablýskané srdce

V hobby obchodech či v textilní galanterii si zakupte polystyrenové srdce a flitry se speciálními krátkými špendlíčky. Pak už jen stačí flitry do polystyrenu zapíchat, pusťte si k tomu třeba film – je to mravenčí práce, ale výsledná dekorace jistě potěší nejen na MDŽ.

Foto: Tomáš Rubín

Flitrové srdce není náročné na výrobu, pouze na trpělivost. A nebojte se, špendlíčky drží dobře, takže nevypadávajíFoto: Tomáš Rubín

Květinové muffinky

Květiny lze darovat i originálním způsobem. Stačí nasušit pár kvítků či růží, nebo usušit květy z odkvetlých pugétů. Pak vezměte kousek aranžovací hmoty a vložte ji do silikonových formiček na muffiny. Chcete-li použít květy živé, nechte hmotu předem nasáknout vodou. Pak už jen aranžujte podle fantazie.

Foto: Tomáš Rubín

Na květinové košíčky můžete použít živé, nebo sušené květyFoto: Tomáš Rubín

Rozkvetlá sklenička

Podobným způsobem, jako se aranžují muffiny, lze vytvořit romantickou dekoraci do skleničky na víno. Dovnitř stačí dát kousek aranžovací hmoty, kterou obalte a zamaskujte sisalovým dekoračním vláknem v zelené barvě. Do hmoty pak jen zapícháte větvičky, peříčka i květy dle libosti.

Foto: Tomáš Rubín

Ke skleničce s květy přibalte i lahvinku dobrého vínaFoto: Tomáš Rubín

3D obraz

Na 3D obraz budete potřebovat hluboký rámeček. My jsme ho ještě ozdobili lepicí páskou s kamínky, která nám zbyla z jiného tvoření, ale to není nutné. Vám postačí, když si nachystáte růžičky z barevných papírů, které vystřihněte podle návodu na růžičky z filcu. Pak už jen růžičky poskládejte třeba do tvaru srdce a přilepte transparentním lepidlem.

Foto: Tomáš Rubín

Vnitřek rámečku vyložte barevným papírem, aby ladil se smotanými růžičkamiFoto: Tomáš Rubín

Ženy k MDŽ potěší jistě i nějaký pěkný kousek do šatníku nebo třeba výrazná kabelka.

Reklama

Načítám